"IDEMO PREKO GRANICE BOLA! Nema straha, ali ima odgovornosti" poručuje Stanković pred Kluž

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 08. 2021. u 10:01

MORAMO da stisnemo zube preko granice bola i prođemo Kluž, kako znamo i umemo. Nebitno je da li će to biti lepo ili ružno. Tako glasi poruka trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića pred najbitniji duel sezone u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope sa Rumunima na stadionu "Rajko Mitić" (danas, 21.00, RTS 1, Arena 1).

ИДЕМО ПРЕКО ГРАНИЦЕ БОЛА! Нема страха, али има одговорности поручује Станковић пред Клуж

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji vezista Lacija i Intera, kao i prošle godine, suočava se sa velikim izazovom posle propuštene šanse da se najtrofejniji srpski klub plasira u Ligu šampiona.

Poraz od Šerifa jeste bolna rana, ali u fudbalu je "grejs period" za tugovanje prekratak. Juriš na takmičenje u kojem je Zvezda prošle godine briljirala, moglo bi da izvida sve ožiljke, baš kao što je to bio slučaj lane, kada je ispadanje od Omonije brzo palo u zaborav posle "petardiranja" Libereca, matiranja Genta...

- I njima će kao i nama biti teška i mnogo bitna utakmica. Nekad kada boli, mora da ne boli, pa ćemo posle, kad prođu ove bitne utakmice, da saniramo neke sitnice koje vučemo u proteklom periodu. Ko god da bude igrao za njih i u kakvom god sastavu budu došli, izvući će maksimum, menjaju sistem, drugačije su igrali u prethodne dve evropske utakmice. Spremićemo se za obe varijante - jasno je poručio Stanković juče komentarišući zdravstveni bilten i sitne povrede igrača.

Ipak, jedan od aduta koji ne može da "prebaci" granicu bola, jeste Italijan Filipo Falko, pa je izvesno da će po desnoj strani delovati El Fardu Ben.

- Imamo problem sa Falkom. U pitanju je istegnuće mišića i on sigurno neće igrati. Ostali su u stroju - otkrio je Deki.

Osvrnuo se šef struke crveno-belih i na činjenicu da Zvezda na startu sezone ne melje rivale i ne pobeđuje ubedljivo kao što je to bio slučaj u većinskom delu takmičarskog ciklusa u 2020. i prvom delu 2021. Naročito je upadljivo to što izostaju golovi iz prekida, jedno od najjačih oružja srpskog prvaka dok su dva slobodna udarca Šerifa praktično izbacili Zvezdu iz LŠ.

- Fali nam koji gol više, jedan gol u ranoj fazi menja totalno utakmicu. Mnogo ekipa se protiv nas branilo. Prošle sezone smo dosta golova davali iz prekida, sada nam ide u "kontru", primili smo neke golove iz tih situacija. Radimo, radimo i radimo, verovatno će nam se otvoriti i u ofanzivnom skoku - nada se Stanković.

Svestan je Dejan velikog značaja koji nosi današnja utakmica ali i revanš za devet dana u Rumuniji.

- Ove dve utakmice su za prolazak, a kako, ne zanima me, svima nam mnogo znači, klubu, navijačima, ekipi. Nema straha, ali ima odgovornosti prema ovom dresu - podvukao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli