CRVENA ZVEZDA RAZBILA KLUŽ U GROTLU MARAKANE: Crveno-beli jednom nogom u Ligi Evrope

A. Ilić

17. 08. 2021. u 22:56 >> 23:02

RAPSODIJA na "Marakani" u režiji Crvene zvezde. Tako se ukratko može opisati utakmica protiv rumunskog Kluža. Dobio je srpski šampion prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope rezultatom 4:0.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА РАЗБИЛА КЛУЖ У ГРОТЛУ МАРАКАНЕ: Црвено-бели једном ногом у Лиги Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Napravio je Dejan Stanković određene korekcije u odnosu na prethodni evropski duel. Pred oko 22 hiljade navijača Crvena zvezda bila je bolji rival, a to se videlo već nakon pet minuta igre kada su crveno-beli došli do vođstva. 

Prvobitno je šutirao EL Fardu Ben, dobro mu je zatvorio put ka golu Arlauskis, a na odbitak je hladnokrvno natrčao Milan Pavkov za vođstvo Zvezde. 

I kod drugog gola veliki udeo imao je Milan Pavkov. Odlično je primio loptu u šesnaestercu u 37. minutu, spustio je loptu Aleksandru Kataiju koji iznova trese mrežu rivala. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Treba istaći odličnu igru Crvene zvezde u večerašnjem meču. Ni u jednom trenutku nisu "spuštali gas" domaći igrači. Tako je bilo i u drugom poluvremenu. 

El Fardu Ben postigao je gol u 68. minutu, Mirko Ivanić odradio je veliki deo posla. Ukrao je rivalu loptu i proigrao Bena za 3:0. Samo devet minuta kasnije Mirko Ivanić nakon specijala iz kornera postavlja konačnih 4:0 i jednom nogom plasira Zvezdu u Ligu Evrope. 

Prvu pravu šansu Rumuni su imali u 85. minutu kada je Alibek pogodio prečku udarcem iz srca šesnaesterca. 

CRVENA ZVEZDA - KLUŽ 4:0 (2:0) 

(Pavkov 5', Katai 37', Ben 68, Ivanić 77') 

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Degenek (Pankov od 45'), Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga (Krstičić od 72') , Ivanić (Srnić 79'), Katai - Pavkov (Krstović od 79)

Kluž (4-2-3-1): Arlauskis - Manea, Čiobotariju, Sestor, Kamora - Sigurjonson, Rodrigez - Deak, Omrani (62. Kostače), Petrila - Debeljuh (62. Alibek)

KRAJ MEČA 

90. MINUT - Tri minuta nadoknade u drugom poluvremenu. 

89. MINUT - Pored četiri postignuta gola Zvezda ne odustaje od svoje igre. Smirili su igru domaći, kontrolišu loptu, ali ne srljaju napred. 

88. MINUT - Loše je Ben izveo prekid iskosa. 

85. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA KLUŽ! Zakasnio je Srnić, a Alibek se našao u velikoj prilici, pogodio je prečku. 

FOTO: FK Crvena zvezda

77. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Nakon kornera novi gol Zvezde, čini se da crveno-beli ne žele da stanu. Ovoga puta iz kornera je matirao golmana gostiju Mirko Ivanić!

71. MINUT - Gelor Kanga dobio je javnu opomenu. 

68. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Mirko Ivanić je ukrao loptu rivalu, a akciju je krunisao Ben trećim golom na meču. 

64. MINUT - Novi nalet Crvene zvezde, Ivanić je centrirao, a Pavkovu je malo nedostajalo da zahvati loptu. 

59. MINUT - Proigrao je Ben Milana Pavkova, a on nije uspešno zahvatio loptu. Potom u narednom napadu kraj gola šutira i Aleksandar Katai. 

56. MINUT - Još jedan napad Zvezde mogao je da se završi golom. Mirko Ivanić je ubacio loptu u šesnaesterac, prvi korner za Zvezdu. 

52. MINUT - VELIKA ŠANSA ZVEZDA! Mogli su crveno-beli do trećeg gola. Katai je odlično proigrao Milana Pavkova koji je bio zaboravljen na petercu, ipak nije dovoljno jako napadač zahvatio loptu, lak plen za Arlauskisa. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

48. MINUT - Izgledna situacija za Kluž. Kanga je oborio Omranija. Biće Milan Borjan na pravom testu. Deak je šutirao tik preko prečke. 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. 

PRVO POLUVREME 

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena 

45. MINUT - Na travi je ostao Miloš Degenek, fudbaler crveno-belih žali se na povredu. Dva minuta produženo je prvo poluvreme, ali će nakon povrede defanzivca Zvezde sigurno da se odigra nekoliko minuta više. 

37. MINUT  - GOL CRVENA ZVEZDA! Zvezda je iskoristila kontra napad da duplira prednost. Lopta u srcu šesnaesterca ide na Milana Pavkova, a gorostas Crvene zvezde spušta grudima Aleksandru Kataiju koji je imao lak posao da uveća prednost. 

36. MINUT - Više posla o uvim trenucima ima u šesnaestercu Milana Borjana nego u gostujućem. Jednom je boksovao Borjan, drugi put potencijalno neprijatnu situaciju rešio je Dragović ispucavanjem van kaznenog prostora. 

30. MINUT - Često rumunski fudbaleri završavaju na zemlji. Ovoga puta bio je to Omrani, Rodić je negodovao, a to nije sprečilo bugarskog sudiju da mu pokaže žuti karton. 

24. MINUT - Kluž se polako oslobađa pritiska, već nekoliko minuta lopta u nogama gostiju, a nakon starta Kataija, Petrila je imao izglednu priliku iz prekida, pogodio je živi zid.  

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

21. MINUT - Novi pokušaj Ivanića, traljavo... 

20. MINUT - Pokušavaju igrači Kluža da povežu svoje redove, kombinuju, ali je za sada to jako loše i sve se završava pred šesnaestercem Zvezde. 

16. MINUT - Pripretio je Ben, odlično brani Arlauskis

12. MINUT - Kombinuju domaći fudbaleri, sve je završeno slabim udarcem Mirka Ivanića koji je jedva došao do čuvara mreže rumunskog kluba. 

8. MINUT - Domaći fudbaleri pokušavaju da ugroze gol rivala dugim loptama, visok tempo igre u uvodnim minutima, a Zvezda nakon postignutog gola ne dosutaje od filozofije sa kojom je meč započela. 

5. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Milan Pavkov je nakon pet minuta Zvezdi doneo vođstvo! Arlauskis je odbranio šut Bena, lopta se odbila pravo na glavu napadaču Zvezde, a to je bilo dovoljno da Pavkov zatrese mrežu.

1. MINUT - Počela je utakmica. Sjajna atmosfera na stadionu Rajko Mitić. 

FOTO: Đ. Samoilović

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (5)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk