"DINAMO RAZBIJEN KAO AVGANISTAN": Hrvatski mediji surovi prema igračima "modrih"

Novosti online

18. 08. 2021. u 14:32

Prvo se Crvena zvezda ugruvala i svi su bili stava da je ispadanje u trećem kolu kvalifikacija Lige šampiona bilo posledica problema u igri srpskog prvaka, a ne toliko kvaliteta moldavskog. A onda je pred Šerifom stradao i Dinamo i sada Hrvati vrte iste priče koje su se motale po Srbiji pre samo sedam dana

ДИНАМО РАЗБИЈЕН КАО АВГАНИСТАН: Хрватски медији сурови према играчима модрих

Foto: EPA

Prvo o utiscima sa same utakmice u Moldaviji.

“Bilo je to klasično šamaranje! Ozbiljan udarac ambicijama Dinama, ali i reputaciji ‘najbolje momčadi jugoistoka Europe’ stigao je u Moldaviji… Dinamo trenutno deluje kao razbijena vojska, nalik na onu koja je ovih dana bez ispaljenog metka otišla iz Kabula prepustivši dečkima u haljinama i kalašnjikovima da se igraju po glavnom gradu Avganistana”, piše se u uvodu analize Germanijaka i dodaje da je ekipa Damira Krznara izgledala zasićeno i potrošeno.

“U Tiraspolju su izgledali kao ispuhani veterani koji jedva čekaju treće poluvreme i selfi za Fejsbuk s nekom živinom na ražnju u pozadini. Niti želje, niti strasti. Niti elementarnog osjećaja odgovornosti prema svojim navijačima”.

Ništa milostivije nisu ni Sportske novosti…

“Kada je Kolovos zakucao volej za 2:0 u 54. minutu, statistika je pokazivala da je Šerif već jedanaesti put na utakmici ‘potegnuo oružje’. Stvar je dotad prerasla u zlostavljanje, Šerif se uživeo u ulogu onog sadističkog šerifa kojeg je u kultnim Nepomirljivima igrao Džin Hekman. Mrcvarenje bi bilo i brutalnije da turski sudija Čakir na startu utakmice nije pružio ruku Plavima i napravio se slep nakon Teofilovog igranja rukom u kaznenom prostoru”.

Foto: EPA

 

Večernji list podseća i da je Dinamo izgubio ogroman novac koji bi mu sledovao da je ušao u Ligu šampiona i tekst o finansijskim problemima maksimirskog kluba počinje naslovom: “Dinamo nije upao u zamku kao Crvena zvezda... Dinamo je upao u crnu rupu bez dna”.

Naime, bez para od Lige šampiona Dinamo će morati da prodaje i to najvrednije igrače. A da ih potom i zameni. Problem je što dosadašnji poslovni potezi Modrih na tržištu ne ulivaju previše optimizma.

“Hitno je potrebna sveža krv, ali prilazni rok se u maksimirskim kancelarijama odigrao gotovo identično kao što je ekipa igrala u Tiraspolju; katastrofalni potezi za koje niko neće snositi odgovornost”, piše Germanijak.

I detaljno analizira…

“Krenimo od levog beka. Imaš Leovca u drugoj ekipi, ti igraš na toj poziciji sa zadnjim veznim. Čak i ne igraš s Mubanđeom kojem je to prirodna pozicija, već si tamo našao mesto za Franjića. Zašto sinoć nije u igru ušao Josip Šutalo? Jer si ga ostavio u Zagrebu… No, vodio si Vasilja da oseti atmosferu. Fino, neka odmah dečko oseti i traume s kojima su godinama živjeli navijači Dinama”.

Dalje…

“Doveo si Štefulja kojeg nema ni na mapi. Na istoj poziciji si imao Čabraju kome si dao priliku da u CV upiše Dinamo pa ga gurnuo u Mađarsku. Vratio si lani Gavranovića koji je ovde hteo da završi karijeru i koji iza sebe ima sjajnu sezonu i Euro, ali prodao si ga u Tursku za sitniš. Sada bi ti Gavro i te kako dobro došao u revanšu. Komnena Andrića si maknuo, nema ti ko dati gol. Gojak se vratio, znaš koliko ti je značio u prošlosti, ali ti ga guraš u Ferencvaroš. Kada te odbije, onda ga ignorišeš. Potom Ćuže koji je imao sjajne pripreme iza sebe, ali dovoljno da ode u Ukrajinu kod Jovićevića… I sada ti odlazi Majer koji je uz Ivanušeca jedini sinoć nešto pokazao. Ako je bilo sumnjii oko njegova odlaska u Rens, one su sasvim iščeznule ovim porazom jer se minus u blagajni mora nadoknaditi. I na kraju će račun podneti Damir Krznar, iako smatramo da nije isključivi krivac. Njegov je problem što je pristao na neke kompromise koji zapravo i nisu bili kompromisi već nametnute odluke. No, to je uvek bila cena klupe Dinama”.

Foto: M.Vukadinović

 

Sportske se nadovezuju sličnim zapažanjima.

“Dinamo je poslednjih meseci pokupovao ‘pola HNL-a’, na pripremama je Krznar imao gotovo 40 igrača. A onda dođe u Tiraspolj gde ostane bez štopera, pa zavisi o igraču, Mubanđjeu, u kojega u Dinamu očigledno niko ne veruje i koji ni sam ne veruje u sebe, igra kao početnik, teško je zamisliti da je bio švajcarski reprezentativac. I sad je Dinamo na tome da od gomile igrača koje je doveo, neke i otpisao, zapravo, nema 15-16 igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore izazovima, nema novog poleta u igri, novih rešenja”.

A i tih 15-16 nisu baš odgovorili izazovima u Moldaviji. Prema ocenama Sportskih novosti samo je Luka Ivanušev zaradio prelaznu “šesticu. Mubanđe je opisan kao strano telo zalutalo u Dinamo, Teofil je okarakterisan kao tragičan, čak je i Mislavu Oršiću zamereno što je previše solirao…

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)