DRAGOVIĆ STIGAO DO LEPOG JUBILEJA: Štoper Zvezde pobedom u dresu voljenog kluba proslavio veliko dostignuće

Novosti online

18. 08. 2021. u 15:55

FUDBALER Crvene zvezde Aleksandar Dragović pamtiće dugo utakmicu protiv Kluža. Osim ubedljive pobede crveno-belih (4:0), reprezentativac Austrije je odigrao 100. evropski meč.

ДРАГОВИЋ СТИГАО ДО ЛЕПОГ ЈУБИЛЕЈА: Штопер Звезде победом у дресу вољеног клуба прославио велико достигнуће

FOTO: FK Crvena zvezda

Ovaj 30-godišnji štoper je tokom karijere nastupao za bečku Austriju, Bazel, Dinamo iz Kijeva, Lester i Bajer Leverkuzen. Noseći dresove pomenutih klubova uspeo je da dođe do lepog jubileja.

To je uradio kao igrač Crvene zvezde, čiji je Dragović veliki navijač, a posle utakmice je pohvalio navijače za koje je istakao da su bili fenomenalni.

Prvu evropsku utakmicu momak rođen u Beču odigrao je još u sezoni 2008/09 kada je kao pojačanje iz juniorskog tima stigao među seniore Austrije. Tada je startovao utakmicu protiv kazahstanskog Tobola u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA i odigrao 84 minuta. Posle toga je u svakom klubu sem u Lesteru igrao evropsko takmičenje.

Dragović je u Ligi Evrope nastupio ukupno 68 puta uz dva postignuta gola, kada je u dresu Bazela pogodio protiv Totenhema, a potom i u dresu Leverkuzena je uspeo da matira golmana Nice. U Ligi šampiona je na 32 meča jednom pogodio mrežu rivala i to u dresu Dinamo Kijeva protiv Čelzija.

Crvena zvezda je blizu plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Šampion Srbije mora u revanšu u Rumuniji da sačuva prednost od četiri gola razlike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk