ZVEZDA NAVIJA ZA HRVATE - MOŽE I U PRVI ŠEŠIR: Evo šta treba da se desi da šampion Srbije bude nosilac u Ligi Evrope

Novosti online

19. 08. 2021. u 09:44

CRVENA zvezda je odradila ako ne ceo posao, onda veći deo posla protiv Kluža (4:0) u prvom meču, za plasman u grupnu fazu Liga Evrope. Crveno-beli već jednim okom gledaju ka žrebu, gde su zasada u drugom šeširu, ali teoretski i matematički mogu da se nađu i u prvom.

ЗВЕЗДА НАВИЈА ЗА ХРВАТЕ - МОЖЕ И У ПРВИ ШЕШИР:  Ево шта треба да се деси да шампион Србије буде носилац у Лиги Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, znamo da će nosioci biti direktni učesnici grupne faze poput Olimpika iz Liona, Napolija, Bajera iz Leverkuzena i Lacija. Direktan plasman u grupu je unapred upisan za još neke timove, a od njih veći koeficijent od Zvezde imaju i Braga i Ajntraht, koji doduše još nisu smešteni u prvi šešir, ali će svakako biti ispred beogradskih crveno-belih.

To, dakle, znači da je već šest mesta u prvom šeširu van Zvezdinog domašaja, dok će ono sedmo definitivno pripasti poraženom iz dvomeča Monaka i Šahtjora u plej-ofu za Ligu šampiona, jer i jedni i drugi bolje stoje na Uefinoj listi od šampiona. Imamo ih dakle sedam boljih od Zvezde na žrebu, što će reći da je ostalo još to jedno mesto u prvom šeširu.

Međutim, da bi Zvezda i došla do tog poslednjeg mesta zagrebački Dinamo bi morao da nadoknadi minus od 0:3 iz prvog meča sa moldavskim Šerifom i umesto u Ligu Evrope ode u Ligu šampiona. Dalje, Seltik bi morao da ispadne posle 2:0 u prvom meču plej-ofa Lige Evorpe sa AZ Alkmarom. I na kraju da praška Slavija posle Ferencvaroša navijačima priredi još jedno razočaranje i ispadne od varšavske Legije, a da Zvezdin bratski Olimpijakos posle Ludogoreca položi koplja i pred Slovanom iz Bratislave.

A ni tu nije kraj, jer bi Jang Bojs u Ligi šampiona morao da u revanšu sa Ferencvarošem sačuva prednost od 3:2 iz prvog meča, da Salcburg posle teškom mukom izvojevanih 2:1 kod kuće eliminiše Brondbi, kako slučajno ne bi Austrijanci uleteli u Ligu Evrope, pa i da Benfika sa istim rezultatom iz Lisabona ne dozvoli PSV-u da se vrati u Ajndhovenu.

Da sumiramo dakle, da u Ligu šampiona odu Dinamo, Salcburg, Jang Bojs i Benfika, a u Ligu Evrope timovi sa gorim koeficijentom od Zvezde: Šerif, Ferencvaroš, Brondbi i PSV. Plus da u plej-ofu za Ligu Evrope ispadnu Slavija, Olimpijakos i Seltik… Nemojmo da se zavaravamo.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se u ponedeljak, 27. avgusta od 13 sati po srednjoevropskom vremenu u Istanbulu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)