U TOKIO PO MEDALJE: Srpski stonoteniseri putuju na paraolimpijske igre

S. BAJIĆ

19. 08. 2021. u 19:28

STONOTENISKA reprezentacija Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom, u petak kreće put Japana na Paraolimpijske igre, koje će biti održane od 24. avgusta do 5. septembra.

У ТОКИО ПО МЕДАЉЕ: Српски стонотенисери путују на параолимпијске игре

FOTO: S. B.

Zlatko Kesler, selektor naših trofejnih paraolimpijaca, vodi petoro takmičara, medaljama okićene na svim svetskim takmičenjima: Borislavu Perić Ranković i Nadu Matić, zatim Anu Prvulović, koja prvi put učestvuje na najavećoj svetskoj smotri sporta, kao i članove muškog, takođe uspešnog tima, Mitra Palikuću i Gorana Perlića.

- Videćemo kakvog je traga ostavila pauza od godinu i po dana bez takmičenja na nas, ali i na ostale učesnike - kaže Kesler.

- Snalazili smo se, pripremali, učestvovali na revijalnim turnirma u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj... i, s obzirom na to šta se sve dešavalo, nismo u lošoj formi. Trenutno nam je najbitnije da svi prođemo testiranje na Kovid-19, a u Tokiju sa nadamo jednoj i priželjkujemo drugu medalju. Tu, pre svega, mislim na ženski tim, ali i da u pojedinačnoj konkurenciji stignemo do bar jednog odličja.

Jedna od najboljih stonoteniserki sa invaliditetom na planeti Borislava Perić Ranković brani titulu paraolimpijske pobednice iz Rija 2016. a u tandemu sa Nadom Matić i brazilsko srebro.

- Najvažnije je da svi budemo zdravi, a na sportskim borilištima, na koja izlazimo dan po otvaranju Igara, već 25. avgusta, zna se, daćemo sve od sebe da maksimalno reprezentujemo Srbiju. Dobro smo trenirale i nadam se da smo spremne za nove izazove. U tome su nam, pored turnira u Poljskoj, pomogli i Palikuća i Perlić, kao sparing partneri - istakla je Borislava Perić Ranković.

Uz naše takmičare i selektora, u Japan putuju i treneri Lazar Kurteš i Srđan Tomičić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli