EKSKLUZIVNO: RIŠAIRO ŽIVKOVIĆ U ZVEZDI! Srpski šampion dovodi holandskog napadača srpskog porekla

Z. ĆOROVIĆ

20. 08. 2021. u 07:30

NA “Marakani” se sprema veliki bum u završnici letnjeg prelaznog roka. Kako “Novosti” ekskluzivno saznaju, Crvena zvezda je u završnim pregovorima sa Rišairom Živkovićem, holandskim napadačem srpskog porekla.

ЕКСКЛУЗИВНО: РИШАИРО ЖИВКОВИЋ У ЗВЕЗДИ! Српски шампион доводи холандског нападача српског порекла

PONUDA Živković (desno) Foto: EPA

Iz holandskih izvora bliskih igraču saznali smo da će Živković ovog vikenda biti u Beogradu kako bi utanačio sve detalje oko prelaska u Zvezdu.

Njegov ugovor sa kineskim Čangčun jataiem zvanično ističe u decembru, ali će moći i ranije da se raskine, tako da bi došao kao slobodan igrač.

PREZIME UZEO OD MAJKE

RIŠARIO je rođen u holandskom gradiću Asenu, njegov otac je poreklom sa ostrva Kurasao i rano ga je napustio. Ostao je sa majkom Mirom od koje je uzeo prezime. Vezan je za dedu, kod koga je često išao u Pirot. Želeo je da igra za mladu reprezentaciju Srbije, ali su Holanđani izvršili pritisak i on je zabeležio devet nastupa za mladu selekciju “lala”.
 

Rišario Živković je važio za jednog od najtalentovanijih evropskih fudbalera iz generacije 1996.

Prošao je školu Groningena, sa 18 ga je kupio Ajaks u kome je odigrao sedam mečeva u prvom timu, dok je u drugom timu "kopljanika" igrao dve sezone.

Bio je na pozajmicama u Viljemu i Utrehtu. Od 2017. do 2019. sa uspehom nastupa za belgijski Ostende (50 mečeva, 12 golova), odakle je otišao u Čangčun jatai. Opet je dva puta pozajmljivan, prvo u Šefild junajted, pa u Gvanžu RF.

Posle dužeg lutanja, Rišario planira da se skrasi u Zvezdi i oživi karijeru, uz pomoć trenera Dejana Stankovića, koga izuzetno ceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir