MAJSTORIJA ZA PAMĆENJE: Nenad Krstičić protiv TSC stigao do prvog gola u drugom mandatu na stadionu "Rajko Mitić"

M. B.

22. 08. 2021. u 20:58

SAVLADALI su crveno-beli, rezultatski izraženo, dosta lako TSC u subotu uveče (3:1), ali je veliko pitanje kako bi se razvijala utakmica da Nenad Krstičić samo četiri minuta posle gola Zeca nije vratio egal i tako pogurao svoje saigrače ka novoj prvenstvenoj pobedi.

МАЈСТОРИЈА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Ненад Крстичић против ТСЦ стигао до првог гола у другом мандату на стадиону Рајко Митић

Foto M. Vukadinović

Povratnik u redove Crvene zvezde je, tako, "probio led" i otvorio, veruju svi u Ljutice Bogdana, novu golgetersku seriju.

- Zaista mi znači gol koji sam postigao, prvi u drugom mandatu. Imali smo rezultatski zaostatak, ali smo sve vreme napadali i stvarali šanse, a pogodak je došao kao plod dobre igre i posle sjajne akcije, kao i odlične asistencije Gajića. Sigurno da je ovo jedan od lepših pogodaka u mojoj karijeri, a uveren sam da ću ga dugo pamtiti, jer su golovi u crveno-belom dresu nešto posebno.

Za iskusnog vezistu od postignutog gola mnogo više vredi huk sa tribina najvećeg srpskog stadiona.

- Ono što me najviše raduje pored efektnog gola i pobede, jeste podatak da nas je na sedam utakmica na našem najvećem stadionu bodrilo 120.000 navijača. O njima ne treba previše trošiti reči, jednostavno su najbolji pred kojima sam ikada igrao. Neprestano nam daju podršku pesmom sa tribina i nije fraza da su stvarno naš dvanaesti igrač.

Veoma mi je drago to što je stadion ponovo pun, kao i što su i oni najmlađi navijači takođe uz nas, jer nam prenose njihovu energiju dole na teren.

Posle mršavog golgeterskog starta, crveno-beli su u poslednja dva meča postigli sedam golova.

- Iz meča u meč igramo sve bolje, podižemo polako formu za ono što nas očekuje u narednom periodu, kako u prvenstvu, tako i Evropi. Imamo kvalitetan tim, veliki broj dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku u svakom trenutku. Dosta igrača poznajem iz prvog mandata, a neke sam znao lično odranije. Dejan Stanković svakodnevno radi sa nama na napretku u svim segmentima igre i smatram da se to moglo primetiti u pobedi protiv Kluža i juče protiv TSC.

Revanš u Rumuniji bi posle četiri lopte u mreži Kluža u prvom meču trebalo da predstavlja formalnost, ali Krstičić i ne pomišlja na opuštanje.

- Već smo govorili da uz navijače možemo sve, oni nam daju neprestanu podršku i znam da veruju u nas. Za nekoliko dana nas očekuje revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, maksimalno smo fokusirani, stojimo čvrsto na zemlji i želimo da partijom u Rumuniji overimo dobru igru iz prvog meča, ali sigurno se nećemo opustiti - zaključio je iskusni vezista.

ŠUMUDIKA PROMENIO POLA TIMA

RIVAL Crvene zvezde u plej-ofu Lige Evrope, rumunski Kluž, zadržao je maksimalan učinak u prvenstvu savladavši Arđeš 1:0. Kontroverzni stručnjak na klupi prvaka Rumunije, Marijus Šumudika, uspeo je da prodrma ekipu promenivši gotovo polovinu startera iz Beograda. U timu Kluža u subotu nije bilo golmana Arlauskisa, kapitena Kamore, veziste Sigurjonsona i hrvatskog internacionalca, prvog špica tima - Debeljuha.

DIONI VEĆ BIVŠI?

FRANCUSKI napadač Lois Dioni je od dolaska na pozajmicu u Crvenu zvezdu postigao dva gola u Evropi, protiv Kairata i Šerifa, ali taj učinak verovatno neće biti dovoljan da se zadrži duže u Beogradu.

Prema saznanjima "Mocarta" na stadionu "Rajko Mitić" uveliko traže klub koji bi preuzeo Francuza na pozajmicu i tako rešio crveno-bele njegovih primanja, a činjenica da je blizu potpisa ugovora Rišairo Živković ukazuje na to da bi njegova minutaža u narednom periodu bila značajno manja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu