PREDSEDNIČKA NAGRADA ZA PODVIG GODINE: Simon Kjer i lekari koji su spasili Eriksena biće odlikovani najvišim Uefinim odlikovanjem (FOTO)

Novosti online

24. 08. 2021. u 16:08

KAPITEN reprezentacije Danske Simon Kjer i lekarski tim koji je spasao život Kristijanu Eriksenu dobiće Nagradu predsednika UEFA, saopšteno je u utorak.

ПРЕДСЕДНИЧКА НАГРАДА ЗА ПОДВИГ ГОДИНЕ: Симон Кјер и лекари који су спасили Ериксена биће одликовани највишим Уефиним одликовањем (ФОТО)

EPA

Kako se navodi, ovo priznanje je znak poštovanja za doprinos koji su svi oni dali u spasavanju Kristijana Eriksena, kada je 29-godišnjak doživeo srčani udar i srušio se tokom utakmice grupne faze Evropskog prvenstva protiv Finske.

Prvi čovek evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin saopštio je da ove godine nagrada prevazilazi fudbalske okvire.

- Ona nam služi kao podsetnik koliko je život dragocen i stavlja sve u drugačiju perspektivu. Divim se lekarima i medicinskom osobolju zbog njihove izuzetne reakcije i smirenosti - osobina koje su bile ključne u spasavanju Kristijana. Takođe, pohvalio bih kapitena Simona Kjera na izuzetnim liderskim kvalitetima i ogromnoj hrabrosti koju je pokazao u ovoj situaciji - poručio je Slovenac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu