DVA TIMA U LIGI ŠAMPIONA SADA SU REALNOST: Srbija 12. na UEFA listi, konkurencija su nam Belgija i Švajcarska

Novosti online

27. 08. 2021. u 10:49

CRVENA zvezda i Partizan plasirali su se u grupne faze Lige Evrope, odnosno Lige konferencija i tako uradili veliku stvar za srpski fudbal.

ДВА ТИМА У ЛИГИ ШАМПИОНА САДА СУ РЕАЛНОСТ: Србија 12. на УЕФА листи, конкуренција су нам Белгија и Швајцарска

Foto: M.Vukadinović

San od dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona više nije toliko nedostižan - šta više vrlo je realan.

Srbija je posle pobede Zvezde nad Klužom i Partizana nad Santa Klarom na 12. mestu na UEFA rang listi, a 11. donosi jednog direktnog učesnika u elitnom fudbalskom takmičenju.

Ipak, to neće biti lako dostižno, pošto nam Ukrajina beži skoro tri i po boda, a na sve to imaće i tri predstavnika u evropskim takmičenjnima - Dinamo Kijev, Šahtjor i Zoriju.

Naši klubovi treba da gledaju one koji ih jure, a to su Belgijanci koji nam dišu za vratom sa 0,765 poena. U kvalifikacijama im je samo Anderleht ispao. Mnogo bodova ne treba da očekuju od Klub Briža koji je u teškoj grupi Lige šampiona - Mančester siti, PSŽ i Lajpcig. Mogu da se nadaju ipak da će im koeficijent popraviti Genk i Antverpen u Ligi Evrope, odnosno Gent u Ligi konferencije.

Švajcarska trenutno ima 1.100 bodova manje od Srbije, a ima i Jang Bojs i Bazel u grupama. Bazel će se verovatno naosvajati bodova iz prvog šešira u Ligi konferencije, za nas bi bilo dobro da se Jang Bojs ne proslavi u sudarima Lige šampiona sa Viljarealom, Mančester junajtedom i Atalantom. Idealno bi bilo da bude četvrti.

Takođe, iza Srbije je i Hrvatska sa dva boda ispod i jednom predstavnikom u Evropi. Dinamo Zagreb nalazi se u prvom šeširu za Ligu Evrope.

Ostanak među 15 najboljih, dva tima u Ligi šampiona i pet u Evropi od 2023. godine sada deluje kao realnost. Ipak, treba odbraniti ovu prednost. Ostaje nada i vera da će Crvena zvezda i Partizan zabeležiti dobre rezultate u Evropi ove sezone.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)