STREPNJA U HUMSKOJ: UEFA pokrenula postupak protiv Partizana

Novosti online

30. 08. 2021. u 18:52

UEFA je zvanično objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana.

СТРЕПЊА У ХУМСКОЈ: УЕФА покренула поступак против Партизана

Foto: FK Partizan

Razlog je incident koji se dogodio na utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Santa Klare u Beogradu.

Iaku u saopštenju Evropske kuće fudbala ne stoji tačan razlog pokretanja disciplinskog postupla, portugalska "Abola" naglašava da se radio o navodnom rasizmu navijača crno-belih prema napadaču gostiju na toj utakmici, Alanu.

U saopštenju UEFA stoji samo da se radi o "incidentu" i da će ishod postupka biti poznat u narendom periodu.

Informacije koje dolaze iz Portugala glase da su navijači Partizana vređali Alana kada je u 66. minutu izlazio sa terena. On je krenuo da izlazi bliže istočnoj tribini, pošto je Santa Klara bila u zaostatku od dva gola. "Abola" tvrdi da su navijači "parnog valjka" imitirali majmunske krike i tako direktno napali Brazilca.

Fudbaler portuglaskog kluba je odmah o tome obavestio četvrtog sudija, ovaj potom glavnog arbitra Krega Posona koji je popričao sa kapitenom Lazarom Markovićem i trenerom Aleksandrom Stanojevićem. Meč je bio prekinut na dva minuta i potom nastavljen.

Ukoliko se desi da se Partizan proglasi krivim, crno-beli bi mogli da dobiju drakonsku kaznu, čak i tu da kompletnu grupnu fazu Lige konferencija. igraju pred praznim tribinama.

No, da ne prejudiciramo i sačekamo konačnu odluku UEFA.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)