POLA SATA-25 DODIRA: Francuzi analizirali igru Mesija na debiju za PSŽ

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

30. 08. 2021. u 21:34

PRVI minuti Lionela Mesija sa brojem 30 na leđima u plavom dresu Pari Sen Žermena, u nedelju uveče protiv Remsa (2:0), i u ponedeljak su bili sportska vest dana, pomešana s budućnošću njegovog saigrača Kilijana Mbapea.

ПОЛА САТА-25 ДОДИРА: Французи анализирали игру Месија на дебију за ПСЖ

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mesijevo izdanje se ocenjuje kao sasvim solidno, imajući u vidu vreme koje je proveo na terenu, period adaptacije, nedovoljan broj treninga i pritisak koji se pojavljuje u takvim trenucima, na šta čak ni šestostruki osvajač "Zlatne lopte" nije imun.

Precizni statističari su izračunali da je Leo za tačno pola sata utakmice (ušao u 66. minutu meča koji je produžen za šest minuta) imao 25 dodira s loptom, 20 pasova i 95 odsto uspešnih dodavanja, kao i da su nad njim napravljena tri faula. Ceo njegov nastup bio je pod lupom, a u Parizu su se mediji interesovali i za pisanje španskih listova "Marke" i "Asa" o Mesijevom debiju.

- Igrao je jednostavno i veoma pametno. Ali, inteligencija Mesija na fudbalskom terenu nije novost - prokomentarisao je poznati francuski trener Rolan Kurbis.

Leo je počeo polako i imaće još mnogo prilika da se pokaže u dresu "svetaca", a Mbapeu, koji je svoj poklonio posle meča, ovo je možda bilo i poslednje pojavljivanje u timu, u utakmici koja je bila mnogo više od meča četvrtog kola francuskog fudbalskog prvenstva, prenošenog u oko dvesta zemalja i regiona širom sveta.

Juče tokom pre podneva, poznavaoci prilika su procenjivali da momak iz Bondija ima "90 odsto izgleda da ostane u Parizu". Tome u prilog išli su i snimci iz Remsa, gde se Mbape radovao "kao malo dete" posle postignutih golova. Komentatori ne veruju da je baš toliko dobar glumac koliko i fudbaler, kada emituje toliku sreću i entuzijazam, pa se zaključuje da mu je u Gradu svetlosti, ipak, lepo.

LEVANDOVSKI, HALAND

OTEŽAVAJUĆA okolnost za pristanak Parižana da Mbape ode je i to što im ne preostaje vremena da pronađu adekvatnu zamenu. Naglašava se da bi, eventualno, dostupan bio samo Levandovski, ali ne i Haland, bar ne ovog leta.
Glavni cilj im je da ipak zadrže Mbapea.

Koliko je eventualni transfer Mbapea u Real u vasionskom domenu, pokazuje i vest koja je procurela da o tome predsednik Reala Florentino Peres ne pregovara ni sa svojim pariskim kolegom Naserom al Helaifijem, ni sa sportskim direktorom "svetaca" Leonardom, već lično sa katarskim emirom! Saznalo se, tako, i da su obe ponude, od 160 i 180 miliona odbijene, ali je popodne došlo do obrta, uz glasine da bi u Kataru, možda, bili zadovoljni "ekstra-ponudom", koja bi mogla da iznosi 215 miliona evra!

PREGOVORI Kilijan Mbape/FOTO: AP

Real, do zaključenja ovog izdanja, nije izašao s novom brojkom. Navodno, još ranije su dali ultimatum Parižanima za odgovor do juče u 18 sati. Posle toga će verovatno čekati da ga sledeće godine dobiju besplatno kao slobodnog igrača. Pod uslovom da ga PSŽ u međuvremenu ne ubedi da sklopi novi ugovor... Prelazni rok se, podsećamo, završava večeras u ponoć, pa su obrti još mogući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima