NAPADAČ PARTIZANA TRENUTNO JEDAN OD NAJBOLJIH STRELACA U EVROPI: Gomeš 16. u trci za "Zlatnu kopačku"

N. L.

04. 09. 2021. u 22:09

PARTIZAN je odlično započeo fudbalsku sezonu 2021/2022, najviše zahvaljujući napadaču Rikardu Gomešu (29).

НАПАДАЧ ПАРТИЗАНА ТРЕНУТНО ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ СТРЕЛАЦА У ЕВРОПИ: Гомеш 16. у трци за Златну копачку

FOTO: M. Vukadinović

Sa dva pogotka protiv Radničkog iz Niša, u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu, centarfor sa Zelenortskih Ostrva je stigao do "kote osam" i odmakao Đuri Zecu iz TSC na čelu liste strelaca Superlige Srbije (šest). Trenutno je ofanzivac crno-belih najefikasniji igrač u svim evropskim ligama, koje su počele u julu ili avgustu, i igraju u ritmu jesen-proleće. Ukupno je 16. u poretku za evropsku "Zlatnu kopačku".

LEONARDO I ĐURĐEVIĆ

PARTIZAN je svoju poslednju titulu osvojio u sezoni 2016/2017, a do nje su je vodili sjajni Brazilac Leonardo i Uroš Đurđević sa po 24 pogotka. Njih dvojica su podelila prvo mesto na listi strelaca i poslednji su igrači Partizana koji se mogu pohvaliti ovom laskavom titulom. Sa 25 golova u sezoni, rekorderi Superlige su Milan Makarić (Radnik) prošle sezone i Aleksandar Pešić (C. zvezda) u sezoni 2017/2018. Gomeš je u svom prvom mandatu (2018/2019) bio drugi strelac lige upisavši se 20 puta u listu strelaca.

Očigledno, crno-bela boje prijaju Gomešu, koji je u dosadašnjih 12 mečeva skoro dostigao celokupan učinak u prethodne dve ligaške sezone u Šarjahu, Kalbi i Erzurumu (12 golova). Pored osam superligaških golova, dodao je još tri u kvalifikacijama za Ligu konferencije i bio jedan od najzaslužnijih za plasman vicešampiona Srbije u grupnu fazu.

Bio je učinkovit Gomeš i u svom prvom mandatu u Humskoj, postigavši 26 pogodaka na 49 mečeva u sezoni 2018/2019, zauzevši drugu poziciju na listi strelaca naše lige. Dobrim igrama obezbedio je crno-belima tri miliona evra za transfer u Šarjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, prethodne dve sezone je tavorio i bio je daleko od prepoznatljive forme, tokom kojih je odigrao 50 mečeva.

Na dosadašnjih šest duela u Superligi, ubojiti napadač nije se upisao u listu strelaca samo protiv Vojvodine u drugom kolu. Po dva puta je pogađao metu protiv Proletera, Kolubare i Nišlija, da bi jednom bio precizan u duelima sa Novim Pazarom i Voždovcem. Ukoliko bi nastavio ovim prosekom, stigao bi na kraju sezone do neverovatne brojke od skoro 50 golova. Partizan je ubedljivo najefikasnija ekipa u ligi sa 22 gola.

Trenutni lider u trci za "Zlatnu kopačku" je Ohi Omoižuanfo (27), koji je za Molde na 15 mečeva postigao 18 golova. Norvežanin će na proleće voditi bitke sa Rikardom u Superligi Srbije, pošto je dogovorio prelazak u Crvenu zvezdu. U "ligama petice", silovito su sezonu započeli Čiro Imobile sa četiri pogotka na dva meča za Lacio, Robert Levandovski je u prva tri duela se pet puta upisao u listu strelaca za Bajern, dok je u Premijer ligi trenutni lider Majkl Antonio iz Vest Hema sa četiri pogotka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)