NEĆE BITI OPUŠTANJA: Fudbaleri Srbije otputovali u Dablin gde ih čeka meč sa Irskom

N. ILjUKIĆ

05. 09. 2021. u 18:47

DA su Irci pre nekoliko dana izdržali još dva minuta u gostima protiv Portugalije, fudbaleri Srbije bi bili već jednom nogom na Svetskom prvenstvu u Kataru sledeće godine.

НЕЋЕ БИТИ ОПУШТАЊА: Фудбалери Србије отпутовали у Даблин где их чека меч са Ирском

Foto: N. Skenderija

Ovako, svima nam se opet dogodio Kristijano Ronaldo i za zrnom sreće sada nema potrebe da se okrećemo. "Orlovi" su očigledno u nekom svom, konačno pozitivnom ritmu i gaze kroz kvalifikacije kao njihovi slavni prethodnici iz doba pokojnih velikana Slobodana Santrača, Ilije Petkovića, Radomira Antića, pa iz novije ere u kojoj je Slavoljub Muslin širom otvarao vrata odlaska na Svetsko prvenstvo.

MITROVIĆ U AVIONU

Foto: N. Skenderija

IMAO je peh Aleksandar Mitrović u 82. minutu meča sa Luksemburgom, kada je dobio jak udarac u levu jagodičnu kost. Odmah je izašao iz igre i postavilo se pitanje da li će biti spreman za duel u Irskoj. Ipak, on je juče otišao sa ostatkom reprezentacije u Dablin, a u slučaju da ne može da zaigra, očekuje se da će dostojno da ga zamene Vlahović ili Jović, a možda selektor Stojković pošalje na teren od prvog minuta obojicu napadača.

U subotu je u Beogradu lako pao Luksemburg (4:1), a već danas po podne selektor Dragan Stojković je poveo svoj tim u Dablin gde ih prekosutra očekuje Republika Irska koja očigledno u promenljivoj formi igra ove kvalifikacije. Jer, solidan utisak koji su ostavili u Portugaliji, Irci su pokvarili preksinoć remijem kod kuće sa Azerbejdžanom (1:1), izjednačujućim golom u smiraj meča.

Srbija je imala samo jedan mali prazan hod u igri. To je bilo u periodu od 70. do 80. minuta i tada je Luksemburg uspeo da smanji na 2:1. Dovoljno da se "proguta knedla", ali i da se brzo svi u crvenim dresovima na terenu dozovu pameti i sa nova dva gola ipak ostave vrlo dobar utisak.

- Skoro u svakom ciklusu kvalifikacija do sada smo primali golove u trenucima kada je zapravo trebalo da mirno privodimo utakmice kraju u našu korist. Svesni smo da je to jedna od većih mana u našoj igri. Voleo bih da se već u Dablinu, u meču sa Republikom Irskom popravi i taj segment igre - više nego iskren bio je Sergej Milinković-Savić.

NAJBOLjI STRELAC

ALEKSANDAR Mitrović je posle četiri kola ubedljivo najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru. On je sinoć dao dva gola Luksemburgu i sa ukupno sedam pogodaka je na vrhu liste strelaca. Iza njega su Poljak Levandovski, Izraelac Zahavi, Belgijanac Lukaku i Turčin Jilmaz sa po četiri.

Ovaj momak je, uz kapitena Dušana Tadića, jedan od najboljih kreatora igre naše reprezentacije.

SUDI ŠPANAC

UTAKMICU koja se prekosutra igra u Dablinu sudiće arbitri iz Španije. Glavni je Hoze Marija Sančez, a pomoćnici na terenu su Kabanero, Prijeto i četvrti - Gonzales, dok će u VAR sobi u Nionu da sede Fernandez i Sobrino.

Asistencija kojom je u 22. minutu počastio Aleksandra Mitrovića za vodeći gol Srbije, kada je iz igre izbačena kompletna odbrana gostiju, dugo se i uporno vežba. Bar jedan takav vanserijski potez trebaće nam i sutra uveče u Dablinu.

- Irci sigurno neće biti demoralisani na utakmici protiv nas, iako imaju poraz od Portugalije i remi sa Azerbejdžanom. Uveren sam da će da se bore od prvog minuta, jer to je jednostavno deo njihovog mentaliteta. Ipak, sve zavisi od nas - poručio je kapiten Tadić pred poletanje za Dablin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)