MISTERIJA MITROVIĆ: Srbija sutra igra važan meč u Dablinu protiv Irske

N. ILjUKIĆ

06. 09. 2021. u 20:08

SRBIJA napada Republiku Irsku (sutra, 20.45) u kvalifikacijama za SP u Kataru, i u sastavu će možda biti čak dvojica Mitrovića. Stefan bi trebalo da bude jedan od stubova odbrane, a Aleksandar čeka dozvolu lekara.

МИСТЕРИЈА МИТРОВИЋ: Србија сутра игра важан меч у Даблину против Ирске

FOTO: M. Vukadinović

Ako je dobije, onda će "orlovi" sa najboljim strelcem u istoriji svoje reprezentacije i aktuelnih kvalifikacija da zaprete domaćinu u pohodu ka nova tri boda.

KOLAROV JUNAK 2017.

NAŠA reprezentacija je do sada odigrala deset mečeva sa Republikom Irskom. Ukupan skor je uz nas - pet pobeda, tri remija, uz dva poraza.
Poslednji trijumf u Dablinu (1:0) 2017. otvorio nam je put ka SP u Rusiji, a junak je bio strelac gola u 55. minutu Aleksandar Kolarov.

Selektor Dragan Stojković je već posle ubedljive pobede u subotu nad Luksemburgom (4:1) najavio da će u Dablin da povede ekipu koja ni Irce neće "zarezivati dva odsto", već će da krene po tri boda, koji će da nas i dalje drže na vrhu tabele.

- Utakmica sa Luksemburgom je bila idealan test za nas. Još jednom smo dokazali da imamo sjajnu atmosferu u timu i da su momci ispoštovali sve dogovore. Imali smo mali pad u igri i posle primljenog gola je odmah usledila adekvatna reakcija. U Dablinu želimo nova tri boda i to nam je vrlo jasan cilj - podgreva Stojković, u svom stilu, atmosferu pred sutrašnji meč.

Srbija je na kontrolnom meču protiv Katara u Debrecinu (4:0) pokazala da nije spremna na bilo kakvu vrstu kalkulacija. Ni kada je reč o takozvanim prijateljskim duelima, a ni onim za bodove koji su kao hleb nasušni na putu ka Mundijalu 2022.

RAZGIBAVANjE "Orlovi" danas u Dablinu/FOTO: FSS

Ipak, pitanje svih pitanja pred današnji duel na "Aviva stadionu" glasi - napadamo li Irce sa Aleksandrom Mitrovićem ili sa Dušanom Vlahovićem i Lukom Jovićem. Bez obzira na to što ima navijača koji misle da je to, u suštini svejedno, surova statistika kaže da - nije!

GRUPA A

Utorak

Azerbejdžan – Portugalija18.00
R. Irska – Srbija    20.45
1. Srbija    4    3    1    0    11:6    10
2. Portugalija    4    3    1    0    8:4    10
3. Luksemburg    4    2    0    2    5:8    6
4. R. Irska    4    0    1    3    4:7    1
5. Azerbejdžan    4    0    1    3    3:6    1

7. KOLO (9. oktobar)
Azerbejdžan – R. Irska
Luksemburg - Srbija

Stojković je do današnjeg zvaničnog treninga ostao zagonetan i vrlo je moguće da će po poslednjeg trenutka i zvaničnog objavljivanja sastava oba tima to biti tajna čak i za njegovog kolegu Stivena Kenija.

- U Dablinu nas ne čeka uopšte laka utakmica. Irska ima sjajan tim i karakter i to je pokazala već na meču u Portugaliji, kada je spletom okolnosti izgubila utakmicu u kojoj je imala prednost do 89. minuta - poručio je iz Dablina vezista Srbije Nemanja Gudelj, koji je u martu 2014. godine, u istom ovom gradu, kod selektora Ljubinka Drulovića debitovao za "orlove" u njihovoj pobedi u prijateljskom meču (2:1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir