PUT PRAVIH VREDNOSTI: Izložbu u okviru Evropske nedelje sporta otvorio Milorad Stanulov

B.Grujić

24. 09. 2021. u 23:15

IZLOŽBU autorke Nataše Janković, Put pravih vrednosti, u Muzeju u Zrenjaninu zvanično je u okviru Evropske nedelje sporta, otvorio slavni olimpijac iz ovog grada, veslač Milorad Stanulov.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: Изложбу у оквиру Европске недеље спорта отворио Милорад Станулов

foto: grad Zrenjanin

- Posebna mi je čast što je danas sa nama predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i moj prijatelj i saborac iz olimpijskog dubl skula, Zoran Pančić, sa kojim.sam osvojio medalje u Moskvi 1980. i Los Anđelesu četiri godine kasnije - rekao je Stanulov.

Izložba Put pravih vrednosti zamišljena je sa ciljem upoznavanjaire javnosti sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem, od Kraljevine Srbije do danas, sa posebnim osvrtom na društveni kontekst i prilike u Srbiji. U tri tematske celine predstavljene su ideje olimpizma, hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, od 1912. do 2020. godine, kao i virtuelni prikaz arhitektonskog nasleđa beogradskih sportskih terena i objekata, nastalih u rasponu od dva veka.

- Izloženi su i posebni rekviziti i delovi opreme naših sportista iz Tokija, poput patika Novaka Đokovića i Ane Dabović, odbojkaške lopte sa potpisima reprezentativki Srbije, majice sa potpisima zlatnih vaterpolista - kaže Nataša Janković, autor izložbe, uz napomenu da je  poseban segment izložbe posvećen osvajačima olimpijskih medalja iz Zrenjanina, sa njihovim fotografijama i biografijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu