SERGEJ PRESTIGAO SINIŠU: Srpski ofanzivni fudbaleri efikasni proteklog vikenda širom Evrope

N. I.

27. 09. 2021. u 22:07

BLAGO selektoru Srbije Draganu Stojkoviću. Ako je za vikend gledao dešavanja u italijanskom i engleskom fudbalu, mogao je mirno da spava.

СЕРГЕЈ ПРЕСТИГАО СИНИШУ: Српски офанзивни фудбалери ефикасни протеклог викенда широм Европе

foto: AP

Aleksandar Mitrović je bio strelac za Fulam, Dušan Vlahović za Fiorentinu, a Sergej Milinović-Savić je blistao u gradskom derbiju protiv Rome (3:2), kada je vodećim golom načeo "vučicu".

Sate frustracije je na "Olimpiku" preživljavao "posebni" trener Žoze Murinjo, koji je bio živi svedok poraza Rome od Lacija i sjajne partije Milinković-Savića. Koliko se smračilo Murinju pred očima, na trenutak se dodatno smračilo navijačima Lacija i Srbije, jer je prva violina Lacija kao pokošena pala na travu, sekund pošto je glavom postigao vodeći gol. Milinković-Savić je nekoliko sekundi bio u nokdaunu, ali je nastavio meč i vodio "lacijale" do važnog trijumfa.

- Gradski derbi protiv Rome je uvek inspiracija za svakog igrača Lacija. Ovaj trijumf nas je pogurao ka vrhu tabele, a izuzetno je bilo važno to što smo na ovoj utakmici imali podršku navijača. Očigledno je koliko nam oni nedostaju. Postigao sam toliko golova u Seriji A, ali pogoditi mrežu protiv Rome je nešto mnogo značajnije - rekao je Milinković-Savić posle pobede u popularnom derbiju "dela kapitale".

Osim tri velika boda, još jedan statistički podatak je stao uz ime i prezime Sergeja Milinković-Savića. Njemu je gol protiv Rome bio ukupno 39. u italijanskoj Seriji A i tako je prestigao Sinišu Mihajlovića. Ispred Sergeja sada se nalaze samo još Adem Ljajić, koji je u Italiji postigao 48 golova, i aktuelni trener Crvene zvezde Dejan Stanković, koji je postigao čak 51 pogodak i nalazi se na vrhu liste srpskih strelaca u Seriji A.

VLAHOVIĆ KAO JUGOVIĆ

ITALIJA i Evropa bruje već sezonama o Milinković-Saviću, ali svi znaju da je Dušan Vlahović možda i "pakleniji" strelac. Prvo, igra na poziciji klasičnog napadača i sasvim je prirodno da će tek da dominira na listi strelaca u Seriji A, ukoliko ostane u Italiji.

On je za vikend opet pogodio za Fiorentinu, ukupno mu je to 31. gol, a zanimljivo je da se sada izjednačio na listi srpskih strelaca na "čizmi" sa legendarnim Vladimirom Jugovićem, koji je u Italiji nosio dresove Sampdorije, Juventusa, Lacija i Intera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)