SRBIJA 13 PUTA NA 14 UTAKMICA POBEDILA LUKSEMBURG: Pljuštale i "šestice"

N. ILjUKIĆ

05. 10. 2021. u 21:40

ONO što su 1948. za reprezentaciju Luksemburga bili Branko Stanković i Stjepan Bobek, kasnije Vahid Halilhodžić, Predrag Pašić, pa zatim Mateja Kežman i Savo Milošević, u novije doba je Aleksandar Mitrović.

СРБИЈА 13 ПУТА НА 14 УТАКМИЦА ПОБЕДИЛА ЛУКСЕМБУРГ: Пљуштале и шестице

FOTO: N. Skenderija

Ovo su imena samo nekih od strelaca pogodaka u međusobnim duelima svih prethodnih naših selekcija, pa i sadašnjih "orlova", koji su mečeve protiv male zemlje pod punim imenom Veliko vojvodstvo Luksemburg počeli još davnog jula pre 73 godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Već sam početak je imao zanimljiv rasplet. Luksemburg je protiv "plavih" na OI dobio prvo poluvreme 1:0, ali je na kraju bilo 6:1 za izabranike legendarnog Aleksandra Tirnanića. Od Tirketovog do današnjeg Piksijevog vremena mnogo je vode poteklo Savom i Dunavom, ali se stvari u duelima sa Luksemburgom ne menjaju. U 14 mečeva sa nekadašnjim fudbalskim "liliputancima", naši imaju 13 pobeda i, verovali ili ne, jedan remi (gol-razliku 46:10). Najviše pogodaka je palo 2001. na stadionu u Humskoj, kada je bilo 6:2.

PRETPLAĆEN Mitrović na poslednjem meču sa Luksemburgom/FOTO: N. Skenderija

Fudbalski junak našeg doba je nesumnjivo Aleksandar Mitrović, koji je pre mesec dana u Beogradu spakovao Luksemburgu dva laka "komada", a i u neuspešnim kvalifikacijama za EP 2020. najbolji strelac u istoriji našeg A tima je u pobedama od 3:1 i 3:2, imao identičan učinak: po dva gola! Dakle, Mitar očigledno ima "pik" na selekciju kojoj gostujemo u subotu (20.45) i koja već nekoliko godina nije samo "topovska hrana". Uostalom, iza ćoška će da vreba neki Sebastijen Til, koji je Rajkovića savladao u septembru, a pre nedelju dana je sa svojim klubom Šerifom "torpedovao" i Kurtou na golu Real Madrida.

Inače, jedini remi sa Luksemburgom bio je u kvalifikacijama za EP 1972. U Podgorici je u oktobru 1971. bilo 0:0, "plave" je predvodio Vujadin Boškov, a rivalu ništa nisu mogli Stepanović, Paunović, Petković, Oblak, Aćimović, Bjeković, Filipović...

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...