SFRJ ČETIRI OD ČETIRI: Uspešan dan reprezentacija sa područja bivše države u kvalifikacijama za Mundijal

Novosti online

08. 10. 2021. u 23:03

BIVŠA Jugoslavija - Ostatak Evrope 14:0. Reprezentacije sa područja bivše zajedničke države ostvarile su četiri pobede u sito toliko mečeva u kvalifikacijama za Mundijal. Nadamo se i očekujemo da će im se u subotu pridružiti i Srbija koju očekuje gostovanje u Luksemburgu.

СФРЈ ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ: Успешан дан репрезентација са подручја бивше државе у квалификацијама за Мундијал

FOTO: AP

Važnu pobedu zaveležila je Severna Makedonija na gostovanju Lihtenštajnu (4:0) a na ruku su našim južnim susedima išli i ostali rezultati u grupi J. Zahvaljujući pobedi Nemačke nad Rumunijom (2:1 - Rumuni do 53. minuta vodili prelepim golom Hadžija), te remiju Islanda i Jermenije, Makedoci su izbili na drugo mesto iza pancir divizije.

Crnogorci su golovima Marušića i dvbostrukog strelca Bećiraja slavili na gostovanju Gibraltaru. Na ruku sokolovima išao je i rezultat derbija grupe u kome su Turska i Norveška podelili bodove (1:1) pa je zaostatak za obe ekipe smanjen. Holandija je zadržala prvo mesto minimalcem protiv Letonije.

Hrvatska je golovima Perišića, Gvardiola i Livaje slavila na Kipru i zahvaljujući boljoj gol razlici preuzela lidersku pozicviju grupe H od Rusije koja je minimalnim rezučtatom savladala Slovačku.

Slovenija je u istoj grupi kao gost potvrdila klasu više od Malte, ali teško će izabranici Matjaža Keka i do baraža preko kockastih i zbornaje komande koji imaju po šest bodova više, uz tri utakmice do kraja za svaku ekipu.

Od ostalih rezultata izdvaja se remi Češke i Velsa (2:2) u duelu ekipa koje se bore za drugo mesto grupe E čiji pobednik je odavno poznat, to je polufinalista Lige nacija Belgija.

U derbiju začelja ove grupe, Estonija je savladala Belorusiju i prepustila joj "fenjer".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

NADAO SAM SE DA OVAJ DAN NIKAD NEĆE DOĆI: Federer poslao dirljivu poruku Nadalu (FOTO)