KAKO DO KATARA? Direktno samo pobedom u Lisabonu, kroz baraž možda i preko Hrvata, ali i starih dužnika Škota i Ukrajinaca (FOTO)

Novosti online

12. 10. 2021. u 13:40

FUDBALSKA reprezentacija Srbije večeras protiv Azerbejdžana pobedom može da obezbedi baraž, a što je još važnije i da ostane u trci za prvo mesto u grupi A i direktan plasman na Mundijal.

КАКО ДО КАТАРА? Директно само победом у Лисабону, кроз бараж можда и преко Хрвата, али и старих дужника Шкота и Украјинаца (ФОТО)

FOTO: AP

U slučaju da orlovi ne osvoje grupu, čekaće ih neki od uslovno rečeno lakših protivnika u prvom krugu baraža.

A koliko je to "uslovno lakši" zaista samo uslovno, vidi se na trenutnoj listi najboljih drugoplasiranih ekipa, gde su "ispod crte" Ukrajinci, reprezentacija protiv koje još nismo osvojili ni bod, a postigli smo samo jedan gol i to u poslednjim minutima utakmice koju smo gubili sa 2:0.

FOTO: Vikipedija

Tu je trenutno i Vels, kao ekipa koja bi ušla preko Lige nacija (zajedno sa Austrijom), ali zmajevi mogu do baraža i preko kvalifikacija, u kom slučaju bi verovatno bili povlašćeni u prvom krugu.

Srbija će, dakle, u prvom krugu gotovo sigurno biti nosilac, ako ne ode direktno, ali u drugom krugu nema nosilaca i tu nas verovatno čeka teži posao.

Kako sada stvari stoje, moglo bi da dođe i do balkanskog derbija sa komšijama Hrvatima, koji su u ponedeljak kiksnuli protiv Slovačke i time prepustili Rusima prvo mesto u grupi. S njima bar ne možemo da se sastanemo u prvom krugu.

Podsetimo, u baražu učestvuje 12 reprezentacija, podeljenih u tri "staze" sa po četiri ekipe. Samo će pobednici svakog kostura u Katar. 

U šeširu će biti deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija i još dva pobednika grupne faze UEFA Lige nacija, koji se nisu plasirali, a na osnovu rezultata biće podeljeni na povlašćene i nepovlašćene. Timovi iz Lige nacija će sigurno biti u slabijem šeširu, a pridružiće im se i četiri ekipe iz kvalifikacija koje imaju lošije rezultate.

Mnogo kombinacija, možda je ipak lakše da orlovi pobede u obe preostale utakmice, večeras protiv Azerbejdžana i 14. novembra protiv Portugalije na stadionu Žoze Alvelade, pa da odemo direktno u taj Montev... Katar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...