NAJBOLJI STRELAC MEĐU GOLMANIMA: Kako je Dragan Pantelić savladao "letećeg Mostarca" - golčina sa 80 metara kakva se više ne viđa (VIDEO)

Novosti online

20. 10. 2021. u 10:02

SRPSKI fudbal ostao je bez legendarnog Dragana Pantelića, koji je ove srede izgubio bitku sa koronavirusom.

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ МЕЂУ ГОЛМАНИМА: Како је Драган Пантелић савладао летећег Мостарца - голчина са 80 метара каква се више не виђа (ВИДЕО)

FOTO: Želimir Krstev

Ostaće upamćeno da je Panta bio najbolji strelac među golmanima, ne samo u našoj zemlji, u to vreme ni na svetu mu nije bilo ravnog.

Jedan od golova koji će se pamtiti i koji i danas prepričavaju ljubitelji fudbala, Pantelić je dao još jednom legendarnom golmanu, letećem Mostarcu Enveru Mariću.

Bilo je to 26. oktobra 1980. godine na Čairu, u sezoni u kojoj je "Real sa Nišave" izborio plasman u Kup UEFA u kome će stići do polufinala.

Pantelić je ispucao loptu u pokušaju da pronađe Mitoševića, ali je lopta preskočila i centarfora Radničkog i golmana Veleža i završila u mreži.

- To je bila slučajnost. Imao sam dobro ispucavanje. Lopta je pala u šesnaesterac Veleža, preskočila je Mitoševića i Marića i još nekoliko naših i njihovih igrača. Svi su mislili da će lopta završiti u njihovom posedu, ona ih je prevarila i završila u golu. To je ostalo zapečaćeno u istoriji, Radničkom je moj gol doneo dva boda i plasman u Kup UEFA - prisetio se Pantelić ovog gola u poslednjem intervjuu koji je dao za Novosti.

Nije mu bilo svejedno, jer Marić je već tada bio legenda.

- Haj­de da sam na taj na­čin po­sti­gao gol ne­kom klin­cu, baš bi me bi­lo bri­ga, ali, ova­ko, zna se ko je bio Ma­rić. 

BONUS VIDEO - 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)