ZVEZDI PROLEĆE NA DLANU: Posle remija u Danskoj, crveno-beli nadomak cilja

Z. ĆOROVIĆ

22. 10. 2021. u 23:01

SLADAK bod iz Herninga (1:1), biće mnogo slađi ukoliko i revanš sa Dancima protekne po planu.

ЗВЕЗДИ ПРОЛЕЋЕ НА ДЛАНУ: После ремија у Данској, црвено-бели надомак циља

FOTO: FK Crvena zvezda

Naravno, plan je da Crvena zvezda četvrtog novembra, u četvrtom kolu, pred svojim navijačima pobedi Midtjiland i tako jednim udarcem pogodi dva dobitka.

Prvi cilj bi već bio obezbeđen, a to je proleće u Evropi. Drugi je da Zvezda nastavi da se bori za čelnu poziciju Grupe F, jer će samo prvak imati privilegiju da se direktno plasira u osminu finala Lige Evrope.

Drugoplasirani ide u šesnaestinu finala, gde se ukršta sa trećeplasiranim ekipama iz Lige šampiona, među kojima su trenutno Barselona, Inter i Porto, pa ko god se tu zatekne, biće mnogo težak rival.

- Mogli smo i da pobedimo Midtjiland, ali ipak smo osvojili važan bod koji će nam mnogo pomoći na putu ka prvom mestu. Vidite i da smo 39. na UEFA listi, sve više napredujemo, a potpisom Kataija od pre nekoliko meseci, kao i produžetkom ugovora sa Ivanićem, stavili smo svima do znanja da imamo velike ambicije - istakao je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mitar Mrkela

Zvezda se izborila za odličnu poziciju na pola puta grupne faze. Pobedila je na "Marakani" najvećeg favorita Bragu (2:1), pa je oslabljena slavila u gostima protiv Ludogoreca (1:0) i sada remizirala na teškom gostovanju Midtjilandu (1:1). Sledeće dve utakmice biće domaćin Dancima i Bugarima, pa bi moglo slobodno da se kaže da sve drži u svojim rukama.


- Mi se i dalje pitamo jer smo prvi i od nas najviše zavisi - Naravno, samo ako budemo nastavili sa ovakvim odnosom i koncentrisanom igrom - rekao je Dejan Stanković, trener crveno-belih posle meča u Danskoj.


Nešto slabija igra Stankovićevih pulena, pogotovo u prvom poluvremenu meča sa Midtjilandom, sigurno je i najbolje upozorenje da bez "krvi i žestoke borbe" ništa ne sme da se unapred zacrta. Utakmica sa Dancima bila je na klackalici i mogla je da završi u neželjenom pravcu. Oni će u Beogradu za desetak dana sigurno ići na sve ili ništa, jer im samo pobeda igra u računici da prezime u Ligi Evrope.


Opet, Zvezdi će se vratiti Katai i Pavkov, dvojica jako bitnih aduta. koji su se posebno isticali u evropskim mečevima. Računica kaže da će, ukoliko pobedi Midtjiland, a Braga ne izgubi od Ludogoreca u Portugaliji, srpski šampion teoretski prezimeti u Ligi Evrope već posle sledećeg meča. Po nekom najlošijem scenariju, može i kao treća da se "spusti" u Ligu konferencija.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir