SRBIN ZBUNIO ŠEIKE: Dušan Vlahović odbio nepristojnu ponudu, hoće samo u jedan klub

D. N.

01. 11. 2021. u 15:47

DUŠAN Vlahović "ne silazi" sa naslovnih strana evropskih medija. Sa pravom.

СРБИН ЗБУНИО ШЕИКЕ: Душан Влаховић одбио непристојну понуду, хоће само у један клуб

Tanjug/AP

Majstorije koje je srpski golgeter izvodio na meču Fiorentina - Specija, a dao je čak tri gola, samo su nastavak njegove nestvarne forme u ovoj sezoni. Tačnije, u 2021, jer je u njoj Vlahović oborio nekoliko rekorda.

I, to je više nego dovoljno da ga ozbiljni, a i manje ozbiljni evropski mediji, "sele" u novi klub.

Naravno, osnovni razlog za to je dvojake prirode: prvo, srpski centarfor je odbio ponudu da potpiše novi ugovor s Fiorentinom, s kojom ima potpisanu saradnju do leta 2023. godine, a drugi je što postoje daleko moćniji klubovi koji bi da ovakvog golgetera, koji pritom ima samo 21 godinu, vide u svojim redovima.

Kako javlja BBC, Dušan Vlahović je iz pomenutih razloga interesantan i Mančester sitiju, čiji bogati vlasnici, šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ne prave problem kada treba da se dovede neko skupo, a dragoceno pojačanje.

Međutim, iako bi srpskog asa čekala plata od oko 14 miliona evra na godišnjem nivou, odnosno imao bi dnevnicu od 38.356 evra ako bi pristao da igra u ekipi "građana" čiji je trener Pep Gvardiola, njemu je u glavi samo transfer u jedan drugi klub.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

O tome italijanski "Tutosport" piše ovako:

"Poznata je činjenica da Juventus razmišlja o Dušanu Vlahoviću kao pojačanju za sledeću sezonu. Novost je da bi 'stara dama' mogla već ovog januara da ga kupi, ako se pojavi takva mogućnost. Treba, pritom, posebno pratiti situaciju u samom torinskom gigantu, koji bi najpre moraao da ojača svoju finansijsku moć, recimo ako Aron Ramzi prihvati da ode u Njukasl, gde nove gazde neće imati problem da mu daju bruto platu od 14 miliona evra. Malo manje bi, 12 miliona, takođe bruto (dakle, pre plaćanja poreza) Vlahović tražio u ovom momentu, što upravi Juvea ne bi smetalo.

Ali, šta će uraditi Fiorentina? Ona bi htela da izbegne da ovakvog igrača prepusti baš Juventusu, ali upravo crno-beli iz Torina vode u trci za srpskim 'bombarderom'. Možda zbog toga što je Vlahović, izgleda, izričit kada je u pitanju njegova želja: on nedvosmisleno hoće da igra baš za Juventus. A možda i zbog toga što rivali u toj trci, počevši od velikana iz Engleske, u ovom trenutku nisu toliko ubeđeni da će u trci  za Srbinom pobediti, kao što su to čelnici 'stare dame'", zaključuje Tutosport.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Podsetimo, u ovoj sezoni, Vlahović je dao osam pogodaka u Seriji A (po jedan Torinu, Udinezeu i Kaljariju, dva Atalanti, a tri Speciji).

Dao je i dva u italijanskom Kupu (oba Kozenci), dok je strelac za Srbiju bio najpre u prijateljskom meču protiv Katara, a onda je u mundijalskim kvalifikacijama zatresao mrežu Luksemburga, za minimalnu pobedu "orlova", te dva puta i Azerbejdžanu, u trijumfu naše nacionalne selekcije od 3:1.

Ukupno, 14 golova na 17 ovosezonskih utakmica.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu