UHVAĆEN U NAMEŠTALJKI: Zvezdin evro-rival u velikom problemu zbog kazne UEFA

Novosti online

01. 11. 2021. u 18:02

UEFA nema milosti prema onima za koje se utvrdi da su nameštali rezultate utakmica.

УХВАЋЕН У НАМЕШТАЉКИ: Звездин евро-ривал у великом проблему због казне УЕФА

FOTO: Nebojša Paraušić

Primer za to stiže iz Letonije, tačnije iz fudbalskog kluba Spartak Jurmala, koji je, pored ostalih, 2018. godine bio rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naime, evropska kuća fudbala je na čak deset godina iz fudbala izbacila bivšeg centarfora letonske reprezentacije, a sada generalnog direktora Spartaksa, Edgarsa Gauračsa.

FOTO: Nebojša Paraušić

Detalj sa meča Crvena zvezda - Spartaks Jurmala 2018. godine

Iako se u odluci UEFA ne navodi konkretan namešteni meč za koji je Gauračs kažnjen, jasno je da se radi o nesportskim radnjama jer je krivim proglašen za kršenje člana 12, stav drugi, Pravila takmičenja, po kome je "zabranjeno nezakonito uplitanje u rezultat utakmica ili nadmetanja, kako bi se došlo do lične, ili koristi za neku treću stranu". 


Uz to, proglašen je krivim i za to što "nije odmah prijavio UEFA bilo koju ponudu da se namesti utakmica", kao i za to što "nije prijavio ponašanje koje liči na ono kojima se krši pomenuti član".


Letonski portal "Latvijaz avizei" je ovim povodom pitao predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza Vadima Lašenka za mišljenje, a on je istakao da "detalje ne sme da otkriva, no nema sumnje da je diskvalifikacija opravdana".


Pomenuti medij otkriva i da je UEFA tokom istrage sarađivala i sa letonskom policijom, kao i odgovornim licem u letonskom Savezu za fer-plej i bezbednost, Konstantinom Rubinom.


- Dok ne prođe deset dana predviđenih za žalbu, niti će UEFA komentarisati ovaj slučaj, niti možemo mi, rekao je Rubin.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)