MARAKANA OVO NE PAMTI: Transparent kakav dosad nije viđen u srpskom fudbalu (FOTO)

D. N.

05. 11. 2021. u 08:36

CRVENA zvezda nije uspela da ostvari cilj u meču sa Midtjilandom, odigranom u okviru 4. kola Lige Evrope, a tu utakmicu obeležila je i sportska drama, ali i nekoliko detalja na tribinama.

МАРАКАНА ОВО НЕ ПАМТИ: Транспарент какав досад није виђен у српском фудбалу (ФОТО)

Tanjug/AP

Podsetimo, Zvezda je izgubila od Midtjilanda na Marakani, pa je ostala na sedam osvojenih bodova, ali nije ostala na prvom mestu u grupi, što je možda i najvažnije u ovom trenutku.

Ipak, ako se na trenutak po strani ostavi rezultatska situacija, kako na samom meču, tako i u grupi u kojoj se šampion Srbije nadmeće, a pažnja posveti jednom detalju s tribina u prvom poluvremenu, dođe se do jedinstvene situacije u ovdašnjem fudbalu.

Naime, nakon što su navijači Crvene zvezde priredili krajnje originalnu koreografiju, razvili su i jedan nesvakidašnji transparent:

"Podrška profesoru Milošu Koviću".

Podsetimo, ovih dana se u Beogradu održao i protest studenata i građana koji su podigli glas jer je započeta procedura kojom, kako tvrdi profesor Filozofskog fakulteta dr Miloš Ković, nameraju da ga izbace sa posla.

Protiv progona Kovića oglasili su se i brojni intelektualci. Protestno pismo koje je predato rektoru Beogradskog univerziteta prof. dr Vladanu Đokiću potpisali su profesori, naučni radnici, umetnici... U pismu se navodi da jedan broj Kovićevih kolega, koji su protiv njega podneli krivične i parnične prijave i koji su u sukobu interesa, pokušava da ga protera sa Odeljenja za istoriju pomenutog fakulteta, tako što neće biti  izabran za redovnog profesora.

Potpisnici  upozoravaju  na  diskriminaciju  prof.  Kovića  i  traže  od  dekana  Danijela  Sinanija  da  zaštiti  Kovićeva  prava  i  da  obrazuje  nezavisnu  komisiju  koja  bi  nepristrasno  odlučivala  o  njegovom  izboru u više zvanje. Među potpisnicima su reditelj Emir Kusturica, akademici Matija Bećković, Časlav Ocić, Danilo Basta, profesori Slobodan  Antonić,  Slobodan  Reljić,  Branislav  Ristivojević,  Časlav Koprivica... Podršku Koviću, u internet peticiji, potpisalo je više od 6.500 građana.

BONUS VIDEO: STOP PROGONU - profesor Miloš Ković ima podršku studenata

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

MITROVIĆEVA MAJSTORIJA: Gol za pamćenje, zatresao mrežu Švajcaraca (VIDEO)