KAKVE REČI PREDRAGA MIJATOVIĆA: Ima Boga, ume Bog da nagradi! Hej, rival je bio silni Portugal

Novosti online

15. 11. 2021. u 09:56

ODIGRAO je Predrag Mijatović veliki broj mečeva, doneo Real Madridu Kup šampiona, pogodio prečku koja i 20 godina kasnije zvoni na isti način kao one nesrećne 1998. godine u Francuskoj.

КАКВЕ РЕЧИ ПРЕДРАГА МИЈАТОВИЋА: Има Бога, уме Бог да награди! Хеј, ривал је био силни Португал

FOTO: N. Paraušić

Jugoslaviji je tada plasman u četvrtfinale ostao samo san, Holanđani su otišli dalje, a mi i dan-danas tugujemo i priželjkujemo četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Možda je došlo vreme da ovi novi momci odu korak dalje, a legendarni Mijatović je u intervjuu za "Sport klub" otkrio kako je njemu bilo tokom 90 minuta na "Lužu".

- Bravo, momci, bravo, selektore, bravo, Srbijo. Mnogo je važnije, zapravo, jedino je važno što su u plasman na Svetsko prvenstvo verovali Piksi i njegovi izabranici. U svakoj njihovoj izjavi provejavao je optimizam, imponovala je motivisanost, osetila se pozitivna energija. Svaka im čast! Komplimenti za ambijent u ekipi i pristup finalnom meču, sijaset lepih reči za prikazanu disciplinu u igri, kojom su nadvisili favorizovane Portugalce i poslali ih u baraž. Potpuno zasluženo - kaže Mijatović.

Euforija je zahvatila i bivšeg fudbalera Partizana, Valensije, Real Madrida i mnogih klubova kao i celu Srbiju.

Tanjug/AP

 

- Nije bilo lako, kakvi lako, sve mi se odjednom srušilo. Kad ono, iz minusa, kao da se prethodno ništa značajno nije desilo… Napad za napadom Srbije, izjednačenje u 33. minutu. Plod nečega što je jednostavno moralo da dobije odgovarajuću potvrdu, sa potpisom kapitena, vođe, maksimalno usredsređenog, neverovatnog Dušana Tadića. U glavi je odmah počelo da se mota, kad će drugi gol Srbije, koliko dugo ću da čekam? Hej, rival je silni, zvezdama popunjeni Portugal, a ja tako? Igra ohrabruje, gol visi u vazduhu tokom čitavog drugog poluvremena, pa, dobro, kad će? Hrabrim sebe: doći će, doći će… Ne gubim ni veru, ni nadu. Ima Boga, ume Bog da nagradi boljeg, raspoloženijeg, superiornijeg. Hvala ti, Bože. Aleksandar Mitrović, golgeter nad golgeterima, u devedesetom, 2:1 za Srbiju. Fenomenalno.

Na kraju Mijatović ističe značaj kolektiva, koji je srušio Portugal.

- Tim, tim, tim! Srpski tim. Slave se strelci Tadić i Mitrović, slave se svi srpski igrači iz protokola, znamo da većina igra u poznatim evropskim klubovima, znamo i da njihov kvalitet nikada nije bio sporan, trebalo je neko da ih probudi… Neka im je srećno na SP u Kataru - dodao je Predrag Peđa Mijatović u razgovoru za Sport Klub.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir