ZVEZDINE POROĐAJNE MUKE U INĐIJI: Rišairov prvenac, pa onda strepnja 90 minuta

Novosti online

18. 11. 2021. u 14:47

FUDBALERI Crvene zvezde su teškom mukom izborili plasman u osminu finala Kupa Srbije.

ЗВЕЗДИНЕ ПОРОЂАЈНЕ МУКЕ У ИНЂИЈИ: Ришаиров првенац, па онда стрепња 90 минута

Foto arhiva VN

Crveno-beli su minimalnim rezultatom slavili u Inđiji protiv istoimenog rivala.

Strelac jedinog gola bio je Rišairo Živković, što je njegov prvenac u dresu Zvezde.

Holanđanin srpskog porekla pogodio je u 24. minutu posle centaršuta Aleksandra Kataija iz prekida i dodavanja glavom Radovana Pankova. Odlično je pratio akciju, ubacio se ispred protivničkog igrača i šutirao glavom u padu.

Pamtiće crveno-beli rezultat, ali i utakmicu koja uopšte nije ličila na susret sa drugoligašem.

Inđija je bila veoma ozbiljan protivnik i stvorila je nekoliko dobrih šansi kojima je mogla da savlada Zorana Popovića. Šampion Srbije je strepeo svih 90 minuta.

Imao je vodeći tim drugoligaškog karavana čak i stativu u 2. minutu, posle šuta Slavoljuba Đokića iz trka. Pre toga je zapretio i Zoran Riznić, kada je skinuo loptu s noge Aleksandru Dragoviću i krenuo u trk ka Popovićevom golu, ali su ga loš teren i pravovremeno istrčavanje iskusnog čuvara mreže sprečili da se upiše u strelce.

Odličan je bio golman crveno-belih ovog popodneva i, uz strelca Živkovića, najzaslužniji što Crvena zvezda nastavlja odbranu trofeja osvojenog prošle sezone.

Treba istaći i promašeni penal Aleksandra Kataija, ali i krizu igre u kojoj se šampion Srbije našao. Ruku na srce, crveno-beli nisu bili kompletni, ali i pored toga nisu smeli da strepe za prolaz svih 90 minuta.

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

/Živković 24/

Inđija

Sudija: Marko Ivković

Inđija (4-2-3-1): Vukašinović - Ignjatović (od 58. Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Desančić) - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen) - Žakula (od 46. Vukčević).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56. Degenek), Rodić (od 73. Gajić) - Petrović, Krstičić - Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić) - Pavkov (od 73. Vukanović).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)