ZVEZDA GLEDA I NE VERUJE: Barselona, Dortmund, Porto, Lajpcig...

Novosti online

09. 12. 2021. u 13:02

CRVENA zvezda je već osigurala proleće u Evropi.

ЗВЕЗДА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Барселона, Дортмунд, Порто, Лајпциг...

FOTO: FK Crvena zvezda

Naredni cilj crveno-belih je prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope. U zavisnosti od rezultata u Bragi, ali i Razgradu, teoretski bi tim Dejana Stankovića mogao da takmičenje u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju nastavi u baražu sa drugog mesta, dok bi ga poraz i pobeda Midtjilanda u Bugarskoj prebacili u Ligu konferencije.

Prvo mesto svakako je osnovna ideja i idealan scenario, jer bi Zvezdu izgurao uz rame timovima kakvi su Olimpik Lion, Monako, Bajer Leverkuzen i Vest Hem, već sigurnim učesnicima osmine finala.

Druga pozicija bi trebalo da je „sledeća najbolja stvar“, međutim, s obzirom na imena rivala koji su se u baraž Lige Evrope spustili iz Lige šampiona, pitanje je da li takva konstatacija stoji.

Jer iako među navijačima ima i onih koji žive samo za najveće utakmice, podsetimo da će baraž Lige Evrope kao trećeplasirani timovi grupne faze Lige šampiona igrati skoro sve sami velikani: Lajpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barselona, Sevilja i Zenit, dok će poslednji učesnik biti odlučen u odloženom duelu Atalante i Viljareala u kome Italijanima igra samo pobeda.

Jasno je kao dan – svi će na žrebu priželjkivati da izvuku Šerif. Žreb bi, dakle, morao da bude prilično milostiv ne bi li se prošao taj baraž. Biće tu i drugih ozbiljnih timova, ali je trenutno teško proceniti kojih, jer samo primera radi iz Grupe C šanse imaju i Lester i Spartak i Napoli i Legija. Bore se i Galatasaraj i Lacio, Dinamo i Genk, PSV i Real Sosijedad, Betis i Bajer Leverkuzen...

Neko od njih će morati i stepenik niže, u baraž Lige konferencija, u kome su trenutno potvrđeni samo Makabi iz Tel Aviva i kao trećeplasirani iz Lige Evrope Fenerbahče i Seltik. Kao prvoplasirani su direktno u osminu finala Lige konferencije već otišli: LASK, Gent, AZ, Fajenord, Kopenhagen i Ren.

Imaće Crvena zvezda čemu da se nada, čak i ako kojim slučajem sklizne u Ligu konferencije. Nadamo se, biće tamo i Partizan, u baražu, nažalost, prvo mesto u grupi već mu je izmaklo.

Ipak, prvo treba odigrati meč u Bragi i pobediti ako je moguće, pa ćemo se onda posvetiti kalkulacijama i rivalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)