KAKVA LIGA ŠAMPIONA! Momak kome niko ne može da izgovori ime šokirao Bajern, Liverpul nokautirao Inter (VIDEO)

D. N.

16. 02. 2022. u 22:53

LIGA šampiona je u sredu nastavljena novim dvema uvodnim utakmicama osmine finala.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА! Момак коме нико не може да изговори име шокирао Бајерн, Ливерпул нокаутирао Интер (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Bajern je, kao veliki favorit, u 90. minutu izbegao poraz na gostovanju Salcburgu - meč je završen rezultatom 1:1, a u Milanu je posle vrlo uzbudljivog duela Liverpul dobio Inter sa 0:2.


Gigant iz Minhena se nadao da će novim uspehom nastaviti svoj pohod ka evropskom tronu, ali ne samo da nije ostvario rezultat koji je priželjkivao, već je tek u poslednjim trenucimoa izbegao poraz od ekipe koja je po mnogima bila potpuni autsajder.

Čukvibuike Adamu (levo) slavi gol za Salcburg protiv Bajerna u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Za iznenađujuće vođstvo domaćih se pobrinuo Čukvibuike Adamu, 20-godišnji momak rođen u Nigeriji, koji je odavno dobio austrijsko državljanostvo i prošlog novembra debitovao za tu evropsku selekciju.


On je u 21. minutu dobio loptu od Aronsona i iskosa, s leve strane, odličnim udarcem matirao 13 godina starijeg Svena Urliha, koji je čuvao mrežu Bavaraca.


Bajern je, očekivano, imao i veći posed lopte, i dvostruko veći broj šuteva, ali kada se činilo da će Austriju napustiti pognute glave, Kingsli Koman je u 90. minutu pretvorio dodavanje glavom Tomasa Milera u konačnih 1:1.


Što se velikog fudbalskog okršaja u Milanu tiče, Liverpul je u prvom poluvremenu stvarao bolje i brojnije prilike, iako je pogotku najbliži bio Inter, jer je Čalhanoglu pogodio preču gola Crvenih.


Drugi deo meča je počeo skroz drugačijom slikom: "nerazuri" su bili dominantniji, pa je u jednom trenutku strateg gostiju, Jirgne Klop, rešio da istovremeno zameni Manea, Fabinja i Eliota, i to Diazom, Hendersonom i Keitom.


To je malo uspostavilo ravnotežu na sredini terena, a podiglo samopouzdanje Liverpulu. I, baš sa tim samopouzdanjem gosti su 75. minutu došli do vođstva.


Robertson je tada izveo korner, a Firmino utrčao ka bližoj stativi, izvrsno reagovao glavom i, poslavši loptu u dalji ugao gola, zatresao mrežu koju je čuvao Handanović.

Mohamed Salah slavi gol na meču Lige šampiona Inter - Liverpul / FOTO: Tanjug/AP

Tu nije bio kraj muka za Inter, jer se u 83. minutu Mohamed Salah našao na pravom mestu posle dve neuspele intervencije odbrane italijanskog kluba, pa levicom poslao neodbranjiv udarac po zemlji za konačnih, a velikih - 0:2.

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRPSKI DERBI U STOKHOLMU: Međedović protiv Đerea, ulog je ogroman