LEGENDARNI RUSKI FUDBALER ISKREN: Navijačima Zvezde nisam ostao u lepom sećanju!

Novosti online

22. 02. 2022. u 16:58

LEGENDARNI ruski fudbaler Andrej Aršavin koji sada radi kao trener u akademiji Zenita govorio je o radu Omladinske škole Crvene zvezde na zajedinčkom boravku u Sankt Peterburgu.

ЛЕГЕНДАРНИ РУСКИ ФУДБАЛЕР ИСКРЕН: Навијачима Звезде нисам остао у лепом сећању!

Foto: N. Paraušić

Jedan od najboljih tamošnjnih igrača u novijoj istoriji setio se 2004. godine kada je igra protiv crveno-belih na "Kupu prijateljstva".

- Na toj utakmici sam dao dva gola i zabeležio dve asistencije, tako da sigurno nisam u lepom sećanju navijača Zvezde. Svakako da bih voleo da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe dalje u Ligi Evrope. Za nas je situacija dosta teška. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo sastanemo - rekao je Aršavin.

Pohvalno je govorio i srpskim fudbalerima.

- Tradicionalno, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje sa Zvezdom.

Jedan od igrač koji je prošao školu Crvene zvezde bio je Nemanja Vidić, kasnije legendarni štoper Mančester junajteda.

- Često sam se susretao sa njim u karijeri. Dok je igrao u Spartaku davao sam mu golove, ali je u Engleskoj to bilo mnogo teže. Tada je igrao u tandemu sa Riom Ferdinandom i bilo je nemoguće proći pored njih i bilo šta uraditi.

Andrej Aršavin/Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Za kraj se ponovo dotakao saradnje Zvezde i Zenita.

- Već dugo postoji saradnja između Crvene zvezde i Zenita. Crveno-beli kadeti i mlađi kadeti su dolazili u Sankt Peterburg, a treneri iz Zenita su bili gosti Omladinske škole Crvene zvezde u vidu prakse u Beogradu, tako da se dobro međusobno poznajemo i saradnja je veoma čvrsta i aktivna - zaključio je Aršavin.

BONUS VIDEO: STRUČNI ŠTABOVI NA CENTRU TERENA: Incident na utakmici Crvena zvezda Proleter

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)