"DUŠAN, IGRAČ IZ BAJKE" Italijani se utrkuju u hvalospevima na račun Vlahovića

N. I.

24. 02. 2022. u 10:30

FUDBALSKA Evropa neprestano ponavlja isto ime: Dušan Vlahović.

ДУШАН, ИГРАЧ ИЗ БАЈКЕ Италијани се утркују у хвалоспевима на рачун Влаховића

Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Samo što je prestala euforija i medijska "histerija" u danima kada je zemunsko dete Partizana potpisalo za crno-bele iz Torina na svoj 22. rođendan i samo što je na debiju zatresao mrežu Veroni, opet se Vlahovićevo prezime sriče i u tri sloga izgovara glasno u izveštajima sa utakmica, a najnadahnutija je, juče bila "Gazeta", koja je naslovom objasnila emotivno stanje svojih izveštača: "Vlahović je igrač iz bajke".

Ovog puta još jedan debi i to u Ligi šampiona. I to kakav... U 32. sekundu utakmice u gostima protiv Viljareala Vlahović je desnicom poslao prizemni torpedo u donji levi ugao domaćina, ali je na kraju bilo 1:1 u prvom meču osmine finala. I dok mediji na Apeninima veličaju Vlahovića, na udaru je trener Masimilijano Alegri koji je, kako navode, kukavičkom taktikom uskratio svoj tim da napadačkom igrom dođe do pobede.

- Srećan sam zbog debitantskog gola. Ipak, ne mogu da budem potpuno zadovoljan, jer smo ispustili pobedu iz ruku. Verujem da ćemo u revanšu da popravimo utisak - rekao je Vlahović.

Jako su odjeknule i reči Alesandra del Pjera, legende Juventusa i velikog trenera Fabija Kapela, koji je bio igrač i trener "stare dame".

- Taj gol u prvom minutu... To je još jedan od dokaza da Juve ima rasnog centarfora. Primio je loptu, oslobodio se napadača, uputio sjajan šut, loptu udario desnom nogom i potpuno zbunio golmana. Odigrao je sjajno i mnogo se žrtvovao za ekipu - birao je reči Del Pjero o Dušanu.

A Kapelova reč je teška kao bure najboljeg italijanskog vina...

- Vlahović je dokazao da je igrač velikog karaktera. Ono što volim kod njega je stav i želja da svim silama pomogne saigračima - rekao je fudbalski "don" Fabio.

OSMINA FINALA LŠ
Čelsi - Lil 2:0 (1:0)
Viljareal - Juventus 1:1 (0:1)
Benfika - Ajaks 2:2
Atletiko - M. junajted 1:1
RANIJE
Sporting - M. siti 0:5
PSŽ - Real 1:0
Salcburg - Bajern 1:1
Inter - Liverpul 0:2
*Revanši 8, 9, 15. i 16. marta.

RADOVANjE ZA ČLANA PORODICE

VLAHOVIĆ je, posle gola, levom rukom gestikulirao "nekome" da mnogo priča...

- Bila je to poruka jednom članu moje porodice - otkrio je Vlahović, pošto su novinari mislili da je to bilo upućeno nekome iz uprave ili možda novinarima kritičarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...