USTAŠKI PIR U ZAGREBU! Navijači Dinama zgrozili svet usred sukoba Rusije i Ukrajine

Novosti online

24. 02. 2022. u 20:21 >> 21:01

HRVATSKA je opet u centru pažnje sportske javnosti, zbog ustaškog pira tamošnjih fudbalskih navijača, koji su rešili da se "umešaju" u aktuelni sukob Rusije i Ukrajine.

УСТАШКИ ПИР У ЗАГРЕБУ! Навијачи Динама згрозили свет усред сукоба Русије и Украјине

Foto: Jutjub Printskrin

Naime, pre revanš utakmice za plasman u osminu finala Lige Evrope, koju su na Maksimiru igrali Dinamo Zagreb i Sevilja, deo navijača hrvatskog prvaka je uz uobičajena obeležja istakao i ukrajinsku zastavu.

Ali, nisu se na tome zaustavili.

"Dinamove pristalice sa severne tribine uzvikivali su  'Slava, slava Ukrajini', a s ostalih tribina skandiranje je bilo popraćeno aplauzom i uzvicima  'U boj, u boj, za narod svoj'", piše hrvatski portal Indeks.

Iako reči "Slava Ukrajini" ne deluju na prvi pogled sporno, u pitanju je poklič kojim su se dičile ukrajinske nacistiške snage u Drugom svetskom ratu, kada su se na strani Nemaca borile protiv sovjetsih armija.

"U boj za narod svoj" je, kao što je i te kako poznato iz pomenutog ratnog sukoba, bila krilatica ustaša, koji su hiljade Srba, Jevreja, Roma i drugih, ubile na najsvirepije načine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Podsetimo, Dinamo je protiv Sevilje igrao revanš utakmicu o kojoj mu je zavisio opstanak na međunarodnoj sceni, ali kako je u prvom meču sa 3:1 pobedila je španska ekipa, koja je druga u svom prvenstvu, iza madridskog Reala, pobeda "modrih" u revanšu od 1:0 nije bila dovoljna da Zagrepčani prođu u narednu rundu.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

GOL KOJI JE SRBIJA ČEKALA: Orlovi vode protiv Švajcarske (VIDEO)