MOTIVACIJU DAVALI ČKALJA I BATA: Legende Zvezde Dule Savić i Pižon evocirali uspomene pred nedeljni derbi

Đ. S.

24. 02. 2022. u 22:21

REPUBLIČKI tigrovi, izađite hrabro i pobedite! Tako, pred 166. "večiti" derbi (nedelja, 18.00), glasi poruka Zvezdinih legendi Dušana Savića i Vladimira Petrovića Pižona prvotimcima crveno-belih.

МОТИВАЦИЈУ ДАВАЛИ ЧКАЉА И БАТА: Легенде Звезде Дуле Савић и Пижон евоцирали успомене пред недељни дерби

FOTO: FK Crvena zveda

Dvojica asova, koji su se zlatnim slovima upisali u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba, prisetili su se u razgovoru za klupsku televiziju vremena kada su oni vojevali bitke sa Partizanom.

- Sećam se prvog derbija, imao sam 19 godina, 27. oktobar '74, dobili smo 3:1, bilo je 90.000. Sada ne može da stane toliko naroda zbog sedećih mesta, drugačiji je ambijent bio, tada. Ali, najvažnije od stolica i svega su igrači, igra i trofeji - istakao je Savić za "Zvezda TV".

Žmarci u penzionerskim danima, nisu ni blizu onih koji su nastajali u igračkim danima dvojice asova pred mečeve sa crno-belim komšijama.

- Nema, sada je mnogo lakše, jer ne učestvujemo, ne razmišljamo. Kada se igra derbi, uvek se nedelju dana misli o tome, ko igra, kako će se igrati - dodaje Pižon.

Podsetili su se legendarni asovi i kako je izgledala priprema za derbi.

- Osećala se tenzija u vazduhu, dolazile su poznate ličnosti, gledali su ljudi treninge, tražila se karta viška. Sećam se, dođu Čkalja, Bata Živojinović po karte i ostali zvezdaši. To prisustvo velikana je i nama značilo puno i predstavljalo je motiv da pokažemo da smo i mi veliki zvezdaši - dodao je Savić.

Bilo je tu i nekih anegdota...

- Išli smo peške na stadion Partizana, na klupama su sa jedne strane sedeli partizanovci, sa druge zvezdaši. Jedni viču primićete tri komada, drugi, majstori dajte im tri komada. I ja sam jednom partizanovcu rekao da sačeka tu posle utakmice, pa ko izgubi, da plati pivo u prodavnici preko puta. Mi smo dobili 4:1, ali njih nije bilo tu. To je danas, nažalost nezamislivo - podvlači Dule Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

OSVOJIO JE ONO ŠTO JE NAJVIŠE ŽELEO: Federer u Šangaju, da li će gledati Novakov meč? (VIDEO)