ABRAMOVIČ POMAŽE U PREGOVORIMA? Ukrajinci tražili pomoć od vlasnika Čelsija

Novosti online

26. 02. 2022. u 19:43

ROMANA ABRAMOVIČA kontaktirala je ukrajinska strana u pregovorima i zatražila od sada već bivšeg vlasnika FK Čelsi da pomogne u sklapanju "mirnog rešenja" konflikta sa Rusijom - potvrdio je milijarderov predstavnik za medije.

АБРАМОВИЧ ПОМАЖЕ У ПРЕГОВОРИМА? Украјинци тражили помоћ од власника Челсија

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska strana kontaktrirala je Abramoviča u ponedeljak, a on je prema navidima Džuiš njuza pristao i od tada pokušava da pomogne.

- Imajući u vidu sve što se dešava molimo vas za razumevanje zašto nemamo dalje komentare po ovom pitanju i kakva je uloga gospodina Abramoviča u pregovorima - rekao je Abramovičev predstavnik za medije.

Ukrajinski filmski režiser Aleksandar Rodnjanski potvrdio je da je Abramovič uzeo učešće u pregovorima koj ise vode između dve strane u beloruskom Gomelju.

- Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana tražila nekoga iz Rusije ko bi bio spreman da pomogne oko traženja mirnog rešenja. Povezani su sa Abramovičem preko jevrejskih veza (Abramovič ima i pasoš Izraela) i preko njih su ga kontaktirali - rekao je Rodnjanski.

- Iako Abramovič ima ograničen uticaj, on je jedini koji je pristao da pomogne i sam se ponudio da pokuša - dodao je reditelj.

Prethodfnih dana mnogi članovi britanskog Parlamenta tražili su od Premijer lige da Abramoviču uskrati dozvolu za vođenje Čelsija, zbog veza koje ovaj milijarder ima sa Vladimirom Putinom i drugim ruskim funkcionerima na koje se odnose sankcije uvedene zbog akcija Rusije u zaštiti Donbasa.

Abramovič mesecima nije viđen u Londonu, a nedavno mu je, prema navodima tabloida San, zabranjen ulaz u Veliku Britaniju sa ruskim pasošem, ali je uspeo da uđe sa izraelskim.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije