ALBANCI UCENJUJU RUSIJU: "Nećemo igrati sa vama dok se ne povučete iz Ukrajine"

Novosti online

28. 02. 2022. u 13:12

SKANDALOZNOJ odluci fudbalskih saveza Poljske, Švedske i Češke da ne igraju utakmice baraža za odlazak na Mundijal, kao i FS Francuske koji je predložio da se Rusija zvanično izbaci iz ovog takmičenja, sada se pridružila i Albanija.

АЛБАНЦИ УЦЕЊУЈУ РУСИЈУ: Нећемо играти са вама док се не повучете из Украјине

FOTO: EPA

Vlada naših suseda, tačnije ministarka spoljnih poslova Olta Džačka saopštila je odluku da njihovi sportisti i nacionalne selekcije neće igrati bilo kakve mečeve i učestvovati na sportskim takmičenjima protiv Rusije.

Kad je reč o fudbalu, dve selekcije trebalo je da se sastanu u okviru nove sezone Lige nacija, sa mečevima zakazanim za 2. i za 13. jun.

- Albanija nema nameru da igra nijedan meč u bilo kom sportu protiv Rusije, dok se ruske trupe ne povuku iz Ukrajine - rekla je Džačka.

U grupi Lige nacija sa Albanijom i Rusijom nalaze se još Island i Izrael, a nijedan od ova dva saveza nije se još oglasio po pitanju učešća Rusije. 

FIFA je delimično odgovorila na zahteve fudbalskih saveza Poljske, Švedske i Češke i odlučila da Rusija u mečevima baraža za odlazak na Mundijal ne sme da koristi ime, zastavu i himnu države i da će se zvanično zvati "Ekipa Fudbalskog saveza Rusije", ali to nije bilo dovoljno Poljacima i Šveđanima.

- Odluka Fife je totalno neprihvatljiva. Nismo zainteresovani za učešće u tim utakmicama - rekao je predsednik FS Poljske Cezari Kuleža, a podržao ga je njegov prethodnik na toj funkciji, sadašnji potpredsednik UEFA Zbignjev Bonjek.

Rusija i Poljska trebalo bi da igraju 24. marta u polufinalu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, a pobednik tog duela igraće u finalu baraža protiv boljeg iz meča Švedske i Češke.

Ali i FS Švedske ostao je pri stavu da se protivi igranju utakmica protiv Rusije i izrazio je razočaranje što je Fifa ostavila ruski tim u baražu za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO PUBLIKU U ŠANGAJU: Evo kakvo moćno značenje ima poruka koju je Novak napisao (FOTO)