UKRAJINCI NAPRAVILI PROBLEM: FIFA i UEFA ne znaju šta da rade

Tanjug

04. 03. 2022. u 08:46

FUDBALSKI savez Ukrajine podneo je zvaničan zahtev FIFA za odlaganje utakmice Ukrajine i Škotske u okviru polufinala baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a sve nakon rata sa Rusijom u toj zemlji.

УКРАЈИНЦИ НАПРАВИЛИ ПРОБЛЕМ: ФИФА и УЕФА не знају шта да раде

FOTO: AP/Tanjug

Ovaj zahtev mogao bi da napravi haos u kalendaru FIFA i UEFA, pošto bi krajem meseca trebalo da budu poznati učesnici Mundijala.

Podsećanja radi, Ukrajina, koja se kvalifikovala za A kvalifikacioni turnir završivši na drugom mestu u svojoj grupi, iza Francuske, trebalo bi da krajem meseca igra protiv Škotske u polufinalnom okršaju u Glazgovu.

Potencijalno bi Ukrajinci potom igrali i finale protiv Velsa ili Austrije, ukoliko bi slavili, ali pošto su veliki delovi Ukrajine u intenzivnom ratu sa ruskim snagama, mnogi reprezentativci su i dalje u toj zemlji. FIFA je potvrdila zahtev FS Ukrajine o odlaganju meča, navodeći da su u stalnom kontaktu sa UEFA i da traže prigodno rešenje.

Niko ne sme da napusti Ukrajinu

"ESPN" navodi da FIFA i UEFA pokušavaju da pomognu ukrajinskim fudbalerima koji žele da napuste zemlju. Čak 15 od 23 reprezentativca iz poslednje utakmice te reprezentacije nastupaju za ukrajinske klubove i većina ih je i dalje u ratom zahvaćenoj zemlji.

Zbog toga Ukrajinci žele da se meč odloži. U toj zemlji postoji mandat da svi muškarci između 18 i 60 godina ne smeju da napuštaju zemlji i izvori navode da pomenuti fudbaleri ne nameravaju da to prekrše.

Žreb za Svetsko prvenstvo je 1. aprila, a ukoliko se FIFA i UEFA odluče na odlaganje, jedini objektivno realni termini mogli bi da budu početkom juna, kada će se igrati i interkontinentalni baraž mečevi za poslednja dva učesnika Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)