ĆIRO BLAŽEVIĆ POČASNI GRAĐANIN: Travnik se odužio treneru svih trenera (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2022. u 19:31

LEGENDARNI fudbalski stručnjak, trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević proglašen je za počasnog građanina rodnog Travnika.

ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН: Травник се одужио тренеру свих тренера (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Sport Klub

Predlog je dobio potrebnu većinu na sednici Veća od srede, a u video poruci na jedinstven način, uprkos bolesti, Ćiro se zahvalio načelniku Kenanu Dautoviću, predsedavajućoj veća i odbornicima.

- Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i popreko, i uvek sam govorio da sam iz rodnog Travnika - poručio je Blažević.

Blažević već neko vreme vodi bitku sa karcinomom prostate, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo, kada je rekao da postoji mogućnost i da umre baš u Travniku.

Ćiro je rođen 10. februara 1935. godine. Kao trener najveće uspehe je ostvario na klupi Dinama s kojim je osvojio tri titule - dve u Hrvatskoj i jednu u SFRJ, i dva Kupa po jedan u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Bio je uspešan i kao trener u Švajcarskoj, gde je sa Grashopersom osvojio titulu, a sa Sionom Kup. Ipak, najveći uspeh po kome je postao svetski poznat je treće mesto sa selkcijom Hrvatske na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

 BONUS VIDEO - Ko je bolji fudbaler?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)