PARTIZAN PONOVO LIDER: Crno-beli od očaja do sjaja protiv TSC (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 04. 2022. u 13:24 >> 15:54

FUDBALERI Partizana vratili su se na čelo Super lige Srbije pobedom nad TSC sa 4:1. Tamo će ostati bar nekoliko sati dok svoj meč trećeg kola ne odigraju Crvena zvezda i Čukarički. A do 42. minuta utakmice na stadionu Partizana činilo se da će ovo biti košmarna popodnevna dremka crno-belih.

ПАРТИЗАН ПОНОВО ЛИДЕР: Црно-бели од очаја до сјаја против ТСЦ (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Prvih pola sata gledali smo fudbalsku uspavanku, a onda je usledio šok za malobrojne navijače domaćih i radost za desetak pristalica gostujućeg tima - katastrofalna greška Miloša Jojića koju koristi Vukić za vođstvo TSC.

Samo nekoliko minuta kasnije, opet je Jojić izgubio loptu kao poslednji igrač, ali je Popović spasao crno-bele. Pet minuta pre kraja utakmice, vidno ljuti trener Partizana Aleksandar Stanojević izveo je iz igre Jojića i Vujačića i to u trenucima kad se Natho spremao za izvođenje slobodnog udarca iz koga je nekoliko sekundi kasnije poravnao rezultat.

FOTO: M. Vukadinović

Taj gol probudio je celu ekipu pa je Partizan već u sledećem napadu stigao do preokreta, iako je gol Rikarda morao da čeka verifikaciju iz VAR sobe. Utisak je da ni Rikardo ni Menig nisu bili u ofsajdu i da je odluka video asisten(a)ta da priznaju gol bila ispravna.

Od početka drugog poluvremena bilo je jasno da su se uloge promenile. Partizan je preuzeo potpunu inicijativu, a gosti su se predali i pre trećeg i četvrtog gola koji su primili na startu drugog dela. U stvari, tek posle četvrtog malo su se trgli u želji da malo ublaže težak poraz. Igrao se 48. minut kada je Aleksandar Miljković postigao treći gol Partizana na ovoj utakmici a svoj prvi u crno-belom dresu posle 11 godina.

Četrnaest minuta kasnije Jović je realizovao šansu koju su mu omogućili majstorskim duplim pasom Marković i Natho. Ovo je treća uzastopna utakmica TSC protiv večitih rivala u kojoj primaju četiri gola. Prethodno su u prvenstvu i u Kupu poraženi od Crvene zvezde sa po 4:0. 

Crno-beli su do kraja imali još jednu idealnu priliku, ali je Jović loše reagovao posle akcije u kojoj su učestvovali Rikardo, Natho i Lazar Marković.

Tok meča mogli ste da pratite u prensu uživo na portalu "Novosti":

Drugo poluvreme: Partizan - TSC 4:1

86' - Ponovo akcija Lazara Markovića i Natha i asistencija prema Joviću, ali je mladi napadač loše reagovao i propustio priliku da postigne peti gol PArtizana na utakmici.

71' -Ušla je jedna visoka lopta prema golu Partizana, Popović je propustio misleći da ide u gol-aut ali tako nisu milisli igrači TSC, a ni sudija Milić pa se akcija nastavila, srećom po crno-bele bez opasnosti po njihov gol.

69'- Pokušava Đakovac sa distance, veoma jako i precizno, Popović je izvrsno reagovao pa nema promene rezultata.

66' - Traže cerno-beli novi gol. Lopta je posle udarca Miletića jednim delom prešla gol-liniju, ali je posle višeminutnog pregleda snimka iz VAR sobe stigao signal da nije celim obimom bila iza linije.

 

62' - GOL!!! Majstorija Natha i Lazara Markovića koji su odigrali dupli pas i izbacili pola odbrane TSC. Marković je zatim uposlio Jovića na drugoj stativi a mladi napadač crno-belih uneo loptu u gol.

53'- Pokušava Lazar Marković sa ivice peterca. Savladao je Filipovića, ali lopta odlazi pored gola.

Bio je ovo prvo gol beka Partizana od povratka u crno-beli tabor.

 

48' - Idealan početak drugog dela utakmice za domaće. Aleksandar Miljković se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i u velikoj gužvi iz neposredne blizine uspeo da savlada Filipovića.

46' - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u "Humskoj".

Kraj prvog poluvremena

FOTO: M. Vukadinović

Prvo poluvreme

42' - Rikardo Gomeš postiže 24. gol u sezoni, koji je poništren zbog ofsajda, ali VAR je preinačio odluku, utisak je ispravna odluka video asistencije. Golu je prethodio beg Kvinsija Meniga sa pozicije levog krila. Šutirao je Holanđanin, a Filipović je loptu odbio samo do Rikarda koji takav poklon ne propušta.

 

40' - G O L!!! Natho je majstorski izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora posle faula nad Rikardom. Stigli su crno-beli do izjednačenja, ali trener Stanojević je i dalje vidno nezadovoljan.

40' - Dvostruka izmena Aleksandra Stanojević. iz igre je izašao krivac za vodeći gol TSC Miloš Jojić a menja ga Lazar Marković. 

37' - Lepa kontra TSC otišla je u nepovrat jer je Ratkov previše komplikovao. 

35 '- Nova greška Jojića umalo da košta Partizan. Srećom, Popović je bio dobro postavljen pa rezultat ostaje nepromenjen.

34' - Vodeći gol gostiju kao da je malo probudio crno-bele. Lepo je prošao Menig po levom krilu, ali nije dobro uposlio Rikarda, koji je ipak pokušao glavom da ugrozi Filipovića.

 

31' - GOL !!! Vodi TSC posle velike greške odbrane Partizana! Stefan Vukić kaznio je uspavanu igru domaćeg tima.

21' - Mihajlo Banjac je najagilniji u gostujućoj ekipi, baš kao što je bio pre nekoliko dana u duelu protiv Crvene zvezde. Za smo pet minuta nad njim su igrači Partizana napravili tri prekršaja zbog čega su jaljvne opomene dobili Menig i Zdjelar.

FOTO: M. Vukadinović

15' - Ukazuje se pomoć Terziću sada. Partizanovog tinejdžera napucala je lopta u lice pa mu je krenula krv iz nosa.

11' - Prilika za Partizan, Filipović je za svaki slučaj intervenisao iako je signalizirana ofsajd pozicija Vujačića.

8' - Došlo je do prekida posle sudara Nemanje Miletića i Ratkova. Štoper Partizana je u duelu ostao bez vazduha, lekarske ekipe bile su pžspremne za intervencju, ali igra se nastavila a oba igrača su dobro.

5' - Evo i prvog kornera, izveli su ga gosti sa leve strane, ali lopta je završila na drugom kraju terena.

3' - Prvi udarac na gol izveo je Jojić. Lopta je otišla daleko od gola Filipovića, a utisak je da je vezista crno-belih imao i boljih rešenja, recimo da uposli Miljkovića koji je bio sam na desnom krilu.

1' - Počela je utakmica, prvi napad izvode gosti.

Stadion Partizana

PARTIZAN - TSC 4:1

Natho 40' Rikardo' Miljković 49' Jović 62' - Vukić 31' 

Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić (od 40'Saničanin), Miletić, Lutovac, Natho, Zdjelar, Jojić (od 40' L. Marković), Menig (od 59' Jevtović), Terzić (od 59'Jović), Rikardo.

TSC: Filipović, Varga, Stojković, Vukić, Banjac, Antonić, Stanojev, Petrović, Đakovac, Ratkov, Bočkaj.

UOČI MEČA

Crno-beli zaostaju dva boda u trci sa Crvenom zvezdižom za naslov prvaka Srbije i samo pobeda im ostavlja nadu da će stići večitog rivala do kraja plej-ofa.

Poznati su i sastavi za ovaj meč. Trener Partizanan Aleksandar Stanojević opredelio se za sledećih jedanaest:

Popović, Miljković, Vujačić, Miletić, Lutovac, Natho, Zdjelar, Jojić, Menig, Terzić, Rikardo.

S druge strane, trener gosti iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, izvešće sledeći tim:

Filipović, Varga, Stojković, Vukić, Banjac, Antonić, Stanojev, Petrović, Đakovac, Ratkov, Bočkaj.

Partizan je u poslednjem odmeravanju snaga slavio sa 2:0.

 
BONUS VIDEO - Stanojević posle preokreta u Humskoj

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu