RUŠENJE DVA RONALDA: Čudesni Benzema još jednom izvukao Real sa ivice provalije

Đ. SAMOILOVIĆ

27. 04. 2022. u 20:51

LASERI upereni u oči, zaglušujuća buka 50 hiljada navijača na stadionu "Etihad", misao da je za vikend dva puta bio neprecizan sa bele tačke. Sve to, uz zaostatak od dva gola u 82. minutu polufinala LŠ su faktori koji bi poremetili verovatno 95 odsto fudbalera. Ne i Karima Benzemu.

РУШЕЊЕ ДВА РОНАЛДА: Чудесни Бензема још једном извукао Реал са ивице провалије

Tanjug/AP

Prišao je neverovatni Francuz beloj tački, krenuo u kratak zalet i što bi njegovi sunarodnici rekli - "Voila", trenutak magije svojstven samo onim pravim genijalcima. "Panenka" za muk u Mančesteru (4:3). Poraz i te kako prihvatljiv za Real.

- Ako ne šutiraš penal onda ne možeš ni da ga promašiš. Imam puno poverenje u sebe. Nisam nijednog trenutka razmišljao da li treba ponovo da šutiram. I sve se dobro završilo - kaže Benzema, čovek sa ledenicama umesto krvi u venama, koji je pre "panenke" promašio za vikend dva jedanaesterca sa Osasunom.

Ali, zar je iko posle volšebnih prolazaka PSŽ i Čelsija očekivao drugačije? Verovatno ne. I to sve preko pleća Benzeme koji igra sezonu života i konstantno povlači "kralja" sa ivice provalije u eliti. Ukupno 41 gol u svim takmičenjima, čak 14 u Ligi šampiona, devet u nokaut fazi. Za jednu sezonu, Karim je izjednačio rekord čitave karijere Brazilca Ronalda u LŠ, sada kuca na vrata dostignuća Kristijana Ronalda, koji drži rekord sa deset pogodaka u eliminacionim utakmicama.

Portugalac je 2013/2014. postavio rekord za čitavu sezonu LŠ, 17 golova stajalo mu je na kontu, a Benzema, bivši saigrač će imati priliku da mu i to preotme. Naravno, ukoliko u sredu na "Santijago Bernabeu" ponovo bude u elementu, a možda i u finalu 28. maja u Parizu.

BONUS VIDEO - Superliga meću najgrubljima na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu