RAMBO OPET IGRA FUDBAL: Čudo iz Niš(a)! Rivali nisu mogli da veruju šta se dešava

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 05. 2022. u 19:58

DEJAN Rambo Petković je živa legenda srpskog fudbala, ali i onog u Brazilu. Tamo je fantastičnu karijeru krunisao bravurama zbog kojih su mu pravljene koreografije preko čitavih tribina, a zbog kojih mu se navijači i dalje klanjaju u zemlji u kojoj je fudbalski ples bio i ostao najlepši. To što je, sada već prilično davno, 2011, završio igračku karijeru, nije ga omelo da u nedelju opet obuje kopačke i obuče dres, i bori se za bodove. I to u drugoj ligi niškog regiona. Sportska rubrika portala "Novosti" donosi vam s lica mesta neobičnu, prilično zanimljivu, ali i veselu priču.

РАМБО ОПЕТ ИГРА ФУДБАЛ: Чудо из Ниш(а)! Ривали нису могли да верују шта се дешава

A. Ilić

Petković je pre 11 godina, tada kao 38-godišnjak, okačio kopačke o klin kao član Flamenga, ali... "stara ljubav zaborava nema". Naročito kada ste majstor u nečemu, a Rambo je to bio i - ostao.

Prošle godine je rešio da opet zaigra, privremeno, a ovog osmog maja - nastupio je za Real.

Iz Niša.

Petković, koji je igrao za madridski Real od 1995. do 1997, za niški Real je zaigrao na gostovanju protiv Spartaka iz Sićeva. U drugoj ligi niškog regiona.

Duel na vrhu Sićevaćke klisure privukao je pažnju i meštana, ali i domaćih fudbalera.

Gostujući tim u svojim redovima imao je neka zaista velika imena, poput Aleksandra Živkovića, Gorana Stojiljkovića, Danila Grujića… Međutim, sasvim očekivano, najveću pažnju privukao je - Dejan Petković.

Domaće fudbalere je oduševilo što je Rambo njihov rival, a Petković je rado porazgovarao sa suparnicima pred početak duela. A onda je pokazao šta zna.

Iako "gazi" petu deceniju, Petković je na terenu opčinio zavidnim fudbalskim umećem, često je ulazio u šanse, a Realu je doneo i vođstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu domaćin je uspeo da dođe do izjednačenja. Ipak, u završnici samog duela, popularni Rambo doneo je pobedu svom timu, koju je Petković proslavio u zagrljaju porodice koja ga je bodrila kraj terena. 

Treće poluvreme: "Možda nisam bio najbolji, ali sam bio najlepši!"

Nakon meča usledilo je tradicionalno “treće poluvreme” u kome je bilo “nerešeno”. Uz prase, odlično raspoloženje i nezaobilaznu analizu odigranog meča. 

 

Petkoviću je “uručeno” prase, a okupljenima je rekao da možda nije bio najbolji, ali je bio najlepši na terenu, što je izazvalo osmehe okupljenih.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

FANTASTIČAN USPEH: Evo šta je Novak Đoković zaradio plasmanom u finale Šangaja