OSMICOM U FINALE KUPA: Zvezda zgromila Novi Pazar, protiv Partizana za trofej (VIDEO)

Č. V.

11. 05. 2022. u 20:25

IGRA mačke i miša. Crvena zvezda je zgromila Novi Pazar u polufinalu Kupa Srbije i osmicom (8:0) zakazala novi dvoboj sa Partizanom u kome će braniti pehar 26. maja.

ОСМИЦОМ У ФИНАЛЕ КУПА: Звезда згромила Нови Пазар, против Партизана за трофеј (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Domaćin velikog finala odrediće se žrebom i biće repriza prošlogodišnjeg. Tada su se radovali crveno-beli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a ovo će biti četvrti dvoboj večitih ove sezone. Na tri prethodna, Zvezda je jednom slavila, dok su dva dva završena remijem.

Meč sa Pazarcima za crveno-bele je poslužio kao šuterski trening, prilika da napadači šampiona precizno podese nišanske sprave. Bilo im je lako, jer nisu imali dostojnog rivala, iako se radilo o polufinalu najmasovnijeg takmičenja. Možda će ova utakmica ući u anale kao prvu u kojoj je Zvezda već u 23. minutu vodila sa 5:0.

Da će Zvezda biti ofanzivna i opasna, videlo se u izboru Dejana Stankovića da u prvi tim još od meča sa Rendžersom isturi dvojicu napadača Ohija i Pavkova. Rešetanje Pazaraca počelo je u šestom minutu, Ben je iskoristio zicer i najavio potop gostiju, koji su se u nerednih petnaestak minuta osećali kao da se nalaze na strelištu. Norvežanin Ohi je u 12. iz jedanaesteca duplirao vođstvo, pa je pogodio i u 20. minutu. Pre toga je Milan Pavkov posla projektil u uglić, da bi Mirko Ivanić efektnom "kiflom" u 23. mimnutu začionio peticu.

Posle toga je domaćin smanjio gas, pa je poštedeo Pazarce još većih muka do kraja prvog dela. Ali, tamo gde je stao u prvom, nastavio je u drugom delu.

Nastavak meča obeležili su mladi fudbaleri šampiona Srbije. Debitantske golove postigli su Nikola Stanković koji se dva puta upisao u strelce i Petar Stanić čiji gol je pravo malo remek delo.

Crveno-beli sada imaju još dva meča u Superligi. Najpre u nedelju od 18.30 gostuju Napretku u Kruševcu, a potom u poslednjoj rundi dočekuju Voždovac.

Drugo poluvreme: C. zvezda - Novi Pazar 8:0

90' - Kraj utakmice!

89' - Novi gol za Stankovića. Motika je izdržao duel sa jednim igračem Novog Pazara, dodao loptu do mladog saigrača, a ovaj odličnim udarcem uspeo drugi put da se upiše u strelce.

 

81' - Majstorija Stanića. Fantastičnim udarcem mladi vezista Zvezde je doneo prednost od 7:0 crveno-belima.

 

75' - Drže crveno-beli loptu u nogama i čuvaju rezultat i čekaju da se utakmica završi.

62' - Poslednje dve promene izvšrio je trener Zvezde. Marko Gobeljić i Petar Stanić su dobili šansu, a meč je gotov za Aleksandra Dragovića i Mirka Ivanića.

57' - Novi penal za domaće. Loptu je na belu tačku namestio mladi Stanković i postigao prvenac u seniorskom timu Crvene zvezde. Pročitao je uradac Vujanac, ali nije mogao da odbrani loptu.

 

49' - Prošao je Kiković po desnoj strani, ošto centrirao po zemlji. Ipak, pratio je to Milan Borjan i lako pokupio loptu.

46' - Počelo je drugo poluvreme, a Dejan Stanković je u igru ubacio tri bonus fudbalera. Na terenu su Andrija Radulović, Nikola Stanković i Nemanja Motika, dok je meč gotov za Milana Rodića, Slavoljuba Srbina i Ohija.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Novi Pazar 5:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Moglo je lako da bude 6:0. Pavkov je izašao sam pred gol rivala. No, uspeli su gostujući igrači da ga stignu i spreče da ga se po drugi put upiše u strelce.

42' - I dalje se igra na polovini Novog Pazara. Ipak, Zvezda od petog gola ne stvara mnogo prilika. Stali su na loptu izabranici Dejana Stankovića.

23' - Pukla je petarda na "Marakani". U strelce se upisao i Mirko Ivanić. Primio je loptu na levoj strani, namestio se i odličnim udarcem pogodio dalji ugao gola Novog Pazara.

 

20' - Neverovatna igra Zvezde. Ohi se drugi put upisao u strelce. Sudarili su se golman Vujanac i Zimonjić. Znalački je to iskoristio napadač crveno-belih i postigao novi gol.

 

15' - Novi gol domaćina. Lopta je stigla do Pavkova, on se sjajno namestio i fantastično pogodio sa nekih 20 metara. Nikakvu šansu nije imao Vujanac.

 

13' - Duplirala je prednost Crvena zvezda. Ohi je bio precizan sa bele tačke. Upravo je Norvežanin iznudio kazneni udarac, pošto je lopta posle njegovog udarca glavom u ruku pogodila jednog igrača gostujućeg tima.

 

6' - Zvezda je povela preko El Fardu Bena. Odličan pas u prostor dobio je od Pavkova, a igrač sa Komorskih Ostrva je sjajno "bocnuo" loptu preko Vijanca i doveo crveno-bele do vođstva.

 

3' - Još jedna dobra prilika za Zvezdu. Kanga je dobro izveo slobodan udarac, glavom je tukao Pavkov, ali bio je dobro postavljen golman Novog Pazara i sačuvao je mrežu.

2' - Odmah opasnost po gol gostiju. Kanga je centrirao, a Dragović je šutirao glavom, no lopta je otišla preko gola, pa Vujanac nije morao da reaguje.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, a današnji rival veoma leži izabranicima Dejana Stankovića.

Naime, Zvezda je u dva ovosezonska duela u Superligi pobedila Novi Pazar sa 4:0 i 5:0, pa bi sve osim pobede aktuelnog branioca trofeja u najmasovnijem takmičenju bilo veliko iznenađenje.

Crveno-beli će ovu utakmicu početi bez bonusa. Strahinju Erakovića menja Radovan Pankov, a u napadu će zajedno igrati Milan Pavkov i Ohi.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Pičini, Pankov, Dragović, Rodić - Ben, Kanga, Ivanić, Srnić - Ohi, Pavkov.

NOVI PAZAR (4-5-1): Vujanac - Vlajković, Zimonjić, Rubežić, Joksimović - Lončar, Delimeđac, Islamović, Čečarić, Jović - Dimić.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije