USTAŠKI PIR: Hrvati (opet) zgrozili svet, i to usred rata u Ukrajini

Novosti online

15. 05. 2022. u 21:10

BORBA za titulu prvaka Hrvatske u fudbalu je okončana, ali uz skandal.

УСТАШКИ ПИР: Хрвати (опет) згрозили свет, и то усред рата у Украјини

Foto: EPA

U pretposlednje kolo prvenstva Dinamo Zagreb je ušao sa četiri boda prednosti u odnosu na Hajduk iz Splita, koji je najpre u subotu (privremeno) prišao na "-1", ali se nadao da će pred veliki derbi, u završnoj rundi šampionata, najveći rival, klub iz glavnog grada, kiksnuti protiv Šibenika.

Od tog kiksa nije bilo ništa - Zagrepčani su u 39. i 53. minutu, golovima Tolića i Bockaja (iz sjajnog slobodnog udarca), došli do 0:2 na ovom gostovanju i tako utrli put ka povratku na +4 pred poslednje kolo, time i ka čak 16. tituli "modrih" u poslednjih 17 godina.

Ali, taj meč je protekao uz ustaški pir na tribinama, gde su dve navijače grupe, domaći "Funcuti" i zagrebački "Bed blu bojsi", zajedno pevali, jer su u dobrim odnosima, ali i zajedno zgrozili svet.

Evo kako je o tome izvestio hrvatski portal "Indeks":

"Nakon 20-ak minuta relativno normalnog navijanja, uz tek poneku uvredu najvećim rivalima (navijačima Hajduka iz Splita), kakva je uobičajena za tribine, Bed blu bojsi i Funcuti su zajedničkim snagama počeli ustašovati.

Prvo je jedna tribina vikala "Za dom", a druga odgovarala "spremni!", a onda se s tribina čulo i "O Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država" u slavu zločinačke NDH.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli Bed blu bojsi, na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno šta je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pesme Ive Fabijana 'Proleće u Blajburgu' (mestu gde su stradale mnoge ustaše na kraju Drugog svetskog rata)", piše hrvatski "Indeks". 

To, međutim, nije bilo sve.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija napraveljana pre ovog meča, a na kome su u Šibeniku  navijači iščekivali utakmicu uz zastavu Ukrajine i zaštitni znak zloglasnog bataljona "Azov".

"Azov" se, zbog svoje ideologije, od strane mnogih tretira kao neo-nacistička organizacija.

Da je ova vest ostala u čisto sportskim okvirima, u prvom planu bi bila činjenica da je Dinamo 23. put postao prvak Hrvatske, uz 10 šampionskih trofeja iz doba bivše države, SFR Jugoslavije, te da je u poslednjih 17 godina samo FK Rijeka, 2017, prekinula dominaciju Zagrepčana u prvenstvu. Ali, sramotna dešavanja na tribinama, pa i tokom okupljanja navijača u Šibeniku, u drugi plan su stavili sport, a u prvi, ko zna koji  put, istakli povampireno ustaštvo.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

NIJE LOŠE ZA STAROG MOMKA: Đoković otkrio ko mu je ukrao srce (FOTO)