BROJKE NE LAŽU: ALEKSANDAR STANOJEVIĆ DRUGI NAJBOLJI TRENER U ISTORIJI PARTIZANA

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:30

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević upisao je 132. pobedu porazivši Voždovac i time postao drugi najuspešniji trener u istoriji beogradskog velikana.

БРОЈКЕ НЕ ЛАЖУ: АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ДРУГИ НАЈБОЉИ ТРЕНЕР У ИСТОРИЈИ ПАРТИЗАНА

FOTO: FK Partizan

Aktuelni strateg "parnog valjka" ostvario je 132. pobede kombinavano u prvenstvu, Kupu i evropskim takmičenjima i po tom parametru prestigao je čuvenog Ilješa Špica, koji ima 131, navodi se na zvaničnom sajtu crno-belih.

Ilješ Špic je čovek koji je utemeljivač Partizanove škole, vizionar koji je postavio fundamentalne postulate fudbalske ideologije koja je krasila crno-beli tim decenijama kasnije. U Humskoj će ostati upamćen kao čovek koji je stvorio čuvenu generaciju- Bobek, Čajkovski, Šoštarić, Simonovski, Atanacković, Mihajlović, Rupnik, Petrović, Radunović...
Stanojević se takođe nalazi na trećem mestu večne liste Partizanovih trenera po broju utakmica sa 173 ukupno i mogao bi i tu takođe prestići Ilješa Špica koji je na 206.


Apsolutni rekod u obe kategorije postavio je Ljubiša Tumbaković, koji je u periodu od 1992. do 1999. i od 2000. do 2002. godine predvodio beogradski tim. On je u 405 takmičarskih utakmica ostvario čak 295 pobeda.
Fudbalska čaršija juče ga je selila iz Humske, a klub je demantovao te navode, podsećajući da je Aleksandar Stanojević potpisao novi ugovor i da nema govora o njegovoj potencijalnoj želji da napusti kormilo Partizana. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir