DISCIPLINCI NEMILOSRDNI: Partizan zbog „Pola Mađar, pola ustaša“ mora mnogo da plati

Novosti online

18. 05. 2022. u 21:40

FUDBALSKI klub Partizan kažnjen je sa pola miliona dinara od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zbog uvredljivih pesama i skandiranja na račun Vojvodine.

ДИСЦИПЛИНЦИ НЕМИЛОСРДНИ: Партизан због „Пола Мађар, пола усташа“ мора много да плати

foto: AP

Naime, najvatrenije pristalice kluba iz Humske pevale su navijačku pesmu "Pola Mađar, pola ustaša", koja je nažalost već tradicionalno deo kolaža susreta pomenutih timova.

Službena lica evidentirala su šovinističke ispade i ostavila prostor Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije za reakciju. Sledeći član 86 "kaznenog" pravilnika, članovi sednice nakon zasedanja izrekli su finansijsku kaznu u iznosu od pola miliona dinara fudbalskom klubu Partizan.

Posle meča evidentirana je serija organizacionih propusta, kada se veliki broj navijača našao se na terenu.

Stvar se usijala i davne 2011. godine, posle finala Kupa Srbije, kada su se navijačima u sramotnom skandiranju pridružili i igrači beogradskog tima, zbog čega je Vojvodina najavila tužbe protiv njih. Tadašnji predsednik novosadske "stare dame", Ratko Butorović rekao je rečenicu koja se i danas ponavlja: "Mi nismo ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota".

Kažnjena je i Vojvodina sa 200.000 dinara, zbog upotrebe pirotehnike na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Pokrenut je postupak i protiv beogradskih crveno-belih, iz istog razloga. Navijači Zvezde preterali su sa bakljama, dimnim bombama i petardama, na gostovanju u Kruševcu. Klub očekuje sankciju na narednoj sednici Disciplinske komisije.

BONUS VIDEO:  Superliga Srbije u vrhu najgrubljih liga na svetu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu