PROCURILO! Ovako će izgledati dres Srbije na Svetskom prvenstvu (FOTO)

Novosti online

23. 05. 2022. u 12:43

FUDBALSKA reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u potpuno novim dresovima, a sada je na društvenim mrežama procurilo i kako će izgledati prva garnitura!

ПРОЦУРИЛО! Овако ће изгледати дрес Србије на Светском првенству (ФОТО)

Foto: AP Photo/Armando Franca

Naime, poznati sajt koji je specijalizovan za insajderske informacije o dresovima "Todosobrecamisetas" objavio je da će Srbija imati crvenu garnituru, sa zlatnim detaljima.

Krstovi će biti raspoređeni po čitavom dresu i neće biti toliko upadljivi, a tu je i novi grb reprezentacije koji je nedavno predstavio Fudbalski savez Srbije, na kome su tradicionalni motivi: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit...

- Dvoglavi beli orao datira još iz doba Nemanjića, a simbol je preuzet iz Vizantije. Nalazi se na crvenoj pozadini (štitu), što simbolizuje hrabrost i nekadašnje srpsko carstvo, uz motive zlatne boje. Kroz našu istoriju pojavljivali su se različiti tipovi orlova, a izabrani sa grba je jedan od njih. U sredini se nalazi osmougaoni štit sa ocilima i inspiraciju je pronašlo iz grba Kraljevine Srbije iz 1882. godine. Ljiljan je jedan od najučestalijih motiva u heraldici. Kod nas ih srećemo iz doba Nemanjića (grbovi, kruna, novac), a njihov simbol oslanja se na stihove iz Starog i Novog zaveta i na kult Bogorodice. Ljiljane su od nas preuzeli Kotromanići, pa su odatle potom uveli i u Bosnu. Identični ljiljani sa grba reprezentacije nalaze se i na sadašnjoj zastavi i grbu Republike Srbije - naveo je FSS.

Bonus video: Velika bakljada "delija" u završnici meča Crvena zvezda - Voždovac

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu