ZAPAMTIĆE OVO: Predsednik Fiorentine se obratio mami Dušana Vlahovića, ali ovakav odgovor nije očekivao

Novosti online

23. 05. 2022. u 18:27

NAPISANO je literalno delo o Dušanu Vlahoviću, kao nova afirmacija toga da je srpsko dete, koje je relativno skoro lansirano u fudbalsku orbitu zaludelo Apenine. Knjigu je predstavio urednik "Tutosporta" Gvido Vačango, u društvu protogoniste o čijoj afirmaciji na "čizmi" ona i govori.

ЗАПАМТИЋЕ ОВО: Председник Фиорентине се обратио мами Душана Влаховића, али овакав одговор није очекивао

Foto: AP

U pomenutom delu su objavljene priče i anegdote koje donose Ćezare Prandeli, Alberto Marangone i drugi fudbalski radnici i poznavaoci. Oni su utkali mali deo sebe u razvoj karijere koja bi mogla da obeleži narednu deceniju fudbala u Kalču.


U knjizi je o srpskom vunderkindu govorio i Pantaleo Korvino, čovek koji se smatra ključnom figurom u transferu Vlahovića iz Humske na "Artemio Franki". 


- Kada sam ga kupio video sam da ima potencijal da postane veliki igrač. Ograničiću se da kažem da sam veoma zadovoljan kako je posao obavljen i šta je doneo Fjorentini. Bio je veoma blizu Borusije Dortmund, zvali su ga Arsenal, Juventus i Atalanta. Da ga ne bih izgubio otišao sam u Beograd da mu upoznam porodicu, a potom sam ih odveo u Milano.  Tada mi je njegova majka mi rekla: "Znaj da ti dajem novog Batistutu". Odgovorio sam joj da će mi biti dovoljan novi Luka Toni. Istorija će reći sve - rekao je Kovrvino.

Porodica srpskog golgetera poznata je po tome što je maksimalno bila privržena karijeri njihovog deteta, prateći ga u stopu na svakom fudbalskom nivou na kom je nastupao. Podržali su ga u odluci da napusti medicinu i posveti se sportskoj karijeri. Prozvali su ga srpski Ibrahimović, a njegova majka videla je "šmek" i umeće argentinskog majstora u sinu jedincu. 


Dušan Vlahović postigao je 24 gola u najelitnjem fudbalskom takmičenju Italije, uz to je i najbolji strelac Kupa ove zemlje sa četiri pogotka.
 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu