"FUDBAL ME NE ZANIMA, A SPORT JE NEBITAN": Ispovest bivšeg reprezentativca Srbije koja je šokirala Nemce

Novosti online

10. 06. 2022. u 10:13

GODINU dana ga ne gledamo na terenu, ali izgleda da je Neven Subotić sada rešio da stavi tačku na svoju igračku karijeru.

ФУДБАЛ МЕ НЕ ЗАНИМА, А СПОРТ ЈЕ НЕБИТАН: Исповест бившег репрезентативца Србије која је шокирала Немце

AP Photo/Frank Augstein

Subotić je poslednju utakmicu odigrao pre nešto više od godinu dana, tačnije krajem maja 2021. godine, u dresu austrijskog Ataha i od tada ga više nismo gledali.

Sada je poručio da je vreme da se penzioniše.

– Samo još nisam stigao da ozvaničim sve to – rekao je Subotić u razgovoru za “Augzburger algemajne”.

Subotić je najbolje dane karijere proveo u dresu Dortmunda, gde je igrao od 2008. do 2018. godine, međutim, može se reći da je po njega krenulo sve po zlu nakon finala Lige šampiona 2012/13. Tada su “milioneri” izgubili golom Arjena Robena u nadoknadi vremena, a od tada su Subotića mučile povrede i nije mogao da se vrati u staru formu kada je sa Matsom Humelsom činio jedan od najboljih štoperskih parova Evrope.

Shodno tome, naravno da se nije u potpunosti oprostio od fudbala.

– Pratim fudbal s vremena na vreme. Ali ja ne gledam celu utakmicu, samo najvažnije momente, želim da vidim golove. Mene fudbal sam po sebi ne zanima, ali mi je drago zbog bivših saigrača – rekao je Subotić.

A tako je i u njegovoj porodici.

– Znam da ljudi lude zbog sporta. Moj otac je najbolji primer, jer on samo gleda ili se bavi sportom. Kad ga pozovem, on gleda i tenis ili drugu italijansku ligu, a mene to nervira jer je mnogo toga tako nebitno – kaže srpski fudbaler.

Igrao je još za Majnc, Keln, Sent-Etjen, Union Berlin, Denizlispor i Altah, dok je u dresu Srbije odigrao 36 mečeva i postigao dva gola, odigravši i bitnu ulogu u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoj Africi.

– Da, imao sam sjajnu karijeru. Nekim timovima bih još mogao da dam nešto, ali i za to je potrebno vreme. Ja to nemam. Ne mogu da igram fudbal i vodim fondaciju kada imam 40 godina. Volim da se obrazujem. Želim da izgradim nešto što će vredeti više u budućnosti od nečega što svake godine postaje sve manje važno. Poslednje godine su mi bile frustrirajuće, posebno zbog mog zdravlja – rekao je Subotić.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)