"IGRAĆEMO I POD BOMBAMA": Zelenski odobrio početak fudbalske lige u Ukrajini

Novosti online

11. 06. 2022. u 13:02

PREDSEDNIK Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je u subotu da će fudbalski šampionat te zemlje uz odobrenje predsednika države Volodimira Zelenskog početi čak i pod bombama.

ИГРАЋЕМО И ПОД БОМБАМА: Зеленски одобрио почетак фудбалске лиге у Украјини

Foto AP

Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu.

- Dao mi je odobrenje prethodne nedelje. Sva fudbalska takmičenja će startovati u avgustu, i za muškarce i za žene - izjavio je Pavelko za agenciju "Asošiejted pres".

O odluci koju je doneo sa Zelenskim, predsednik FS Ukrajine obavestio je šefove FIFA i UEFA Đanija Infantina i Aleksandera Čeferina.

- Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Aku budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku - poručio je Pavelko.

On je dodao da fudbal može da skrene misli Ukrajinaca sa rata i teškog stanja u zemlji.

- Fudbal može da skrene pažnju ljudi sa ovog rata i da ponudi Ukrajincima novu, drugačiju perspektivu za budućnost - smatra prvi čovek ukrajinskog fudbala.

BONUS VIDEO: Prazne tribine na premijeri Srbije u Ligi nacija
 

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

SRPSKI DERBI U STOKHOLMU: Međedović protiv Đerea, ulog je ogroman