ZVEZDA NASTAVILA SJAJNU SERIJU: Crveno-beli spremni za Monako, Kulibali postigao prvenac (FOTO/VIDEO)

Č. V.

30. 10. 2022. u 15:42 >> 18:58

CRVENA zvezda stigla je do nove pobede u Superligi Srbije, pošto je savladala Kolubaru u Lazarevcu sa 2:0 i nastavila sjajnu seriju trijumfa u domaćem prvenstvu.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА СЈАЈНУ СЕРИЈУ: Црвено-бели спремни за Монако, Кулибали постигао првенац (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ovo je crveno-belima bila osma uzastopna pobeda u prvenstvu, a meč je obeležio prvenac Kalife Kulibalija, debi mladog defanzivca Vuka Bogdanovića, kao i prvi start talentovanog napadača Jovana Mijatovića.

Odmorio je Miloš Milojević neke od nosioca igre pred važan duel sa Monakom u Ligi Evrope. Aleksandar Katai, Nemanja Milunović, Osman Bukari... su meč predesedli na klupi, Aleksandar Pešić i Milan Rodić odigrali prvo poluvreme, dok je Gelor Kanga dobio poštedu i nije ni putovao na ovaj meč.

Sve ovo nije sprečilo goste da dođu do 14 pobede u šampionatu Srbije. Takođe, kapiten Zvezde Milan Borjan je 10. put sačuvao mrežu na 16 meču u ligi.

Bili su crveno-beli bolji rival, ali nisu uspevali da probiju bedem domaćeg tima, iako su imali nekoliko dobrih prilika, najbolju Mirko Ivanić u 31. minutu. No, kada su svi mislili da će se bez pogodaka otići na odmor na scenu je stupio Aleksandar Pešić.

Igrao se 45. minut kada ga je sjajno uposlio Mijatović, a popularnom Šilji nije bilo teško da postigne sedmi gol u Superligi Srbije.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila da napada, da bi na samom početku Kulibali uspeo da matira Dejana Stanivukovića. Ben je prošao po levoj strani, poslao loptu po zemlji i fudbaleru iz Malija nije bilo teško da dođe do prvog pogotka u crveno-belom dresu.

Do kraja utakmice gosti nisu mnogo zapinjali, stali su na loptu sačuvali stečenu prednost i upisali nova tri boda.

Zvezda je i dalje prva na tabeli sa 44 boda i u narednom kolu dočekuje lučansku Mladost. Kolubara je na devetoj poziciji sa 19 bodova. Sledeći rival Lazarevčanima je Radnički. Taj meč se igra u Nišu.

Kolubara - C. zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: "SRC Kolubara". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Aleksandar Živković. Strelci: Pešić 45, Kulibali 49.

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković - Janković (od 71. Andrić), Azemović, Bakić, Kočović - Lončar, Sadiković (od 62. Vukušić) - Đokić (od 62. Đuričković), Milojević (od 89. Radosavljević), Ilić - Kadrić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić (od 83. Bogdanović), Dragović, Eraković (od 46. Leković), Rodić (od 46. Azarov) - Mijailović, Kagva - Ben, Ivanić (od 62. Mustafa), Mijatović - Pešić (od 46. Kulibali).

 

Drugo poluvreme: Kolubara - C. zvezda 0:2

90+2' - Kraj utakmice!

84' - Veliku priliku za Kolubaru imao je Vukušić. Našao se oči u oči sa Borjanom, ali sustigao je Kangva i sprečio hrvatskog napadača da postigne pogodak.

83' - Prliku da debituje za crveno-bele dobio je i defanzivac Vuk Bogdanović koji je zamenio Marka Gobeljića.

78' - Bilo je opasno pred golom Zvezde. Jedan igrač Kolubare je šutirao glavom, ali Kulibali je bio na pravom mestu i izbio je loptu ispred Borjana.

74' - Dobar napad gostiju. Mustafa je centrirao sa leve strane, no dobro je bio postavljen golman domaćih i lako je pokupio loptu.

70' - U opasnoj zoni je fauliran Kangva. Upravo će reprezentativac Zambije namestiti loptu i probati da postigne novi gol. Šutirao je, ali je na pravom mestu bio Stanivuković koji je odbio loptu u korner.

63' - Na drugoj strani Petar Đuričković i Ante Vukušić su dobili priliku da zaigraju na ovom susretu. Oni su zamenili Đokića i Sadikovića.

62' - Gobeljić je tukao iz velike daljine, ali lopta je otišla daleko od gola. Novu četvrtu izmenu naparavio je trener gostiju i na teren poslao Ibrahima Mustafa umesto Ivanića.

Srđan Mijailović/FOTO: FK Crvena zvezda

54' - Drugi pokušaj Mijailovića na utakmici. Kao i prvi put i sada je dobro intervenisao Dejan Stanivuković.

KULIBALI SE PROBUDIO IZ GOLGETERSKOG SNA: Crvena zvezda duplirala prednost protiv Kolubare (VIDEO)

49' - Prvenac u crveno-belom dresu postigao je Kulibali. Ispratio je centaršut Bena visoki napadč Zvezde i nije mu bilo teško da iz neposredne blizine postigne gol.

47' - Dobar napad Kolubare. Đokić je šutirao iskosa sa leve strane, Borjan je zaustavio taj udarac. Gol bi bio svakako poništen pošto se igrač domaćeg tima nalazio u ofsajdu.

46' - Čak tri promene napravio je Miloš Milojević na stratu drugog dela meča. Milan Rodić, Strahinja Eraković i Aleksandar Pešić su završili utakmicu, a na terenu su Irakli Azarov, Stefan Leković i Kalifa Kulibali.

Prvo poluvreme: Kolubara - C. zvezda 0:1

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

ZVEZDA POVELA U LAZAREVCU: Pešić je ovako razbio bunker Kolubare

45' - Opet je idealnu loptu poslao Mijatović, ali ovoga puta ka Pešiću koji idealnu priliku nije propustio i postigao je novi gol u Superligi Srbije, ukupno sedmi. Dugo se u VAR sobi proverao gol napadača crveno-belih. Ipak, sve je bilo regularno.

41' - Velika gužva je bila u kaznenom prostoru Kolubare. Dragović je igrao petom, potom probao i Pešić, na kraju i Eraković posle čijeg udarca je lopta otišla pored gola.

31' - Sjajno je mladi Mijatović uposlio Ivanića. Ipak, "četvorka" gostiju je iz odlične pozicije šutirala pored gola i propuštena je velika prilika da crveno-beli dođu do prednosti.

Jovan Mijatović/FOTO: FK Crvena zvezda

28' - Opasan napad domaćih. Sadiković je proigrao Kadrića, ovaj je želeo da asistira Đokiću, no Borjan je dobro ušao u šut i odbio loptu u korner.

21' - Prvi pokušaj igrača Kolubare na utakmici. Iz velike daljine je probao Nemanja Milojević, ali nije bilo opasnosti po Milana Borjana.

19' - Dobar napad gostiju. Udarac je oprobao i Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva tukao je sa skoro 17 metara, ipak nije to uradio kako je želeo, pa je lopta otišla malo preko gola.

15' - Zabrinuo je u trentuku navijače Zvezde štoper Strahinja Eraković. Uhvatio se za prst, ukazana mu je pomoć i mladi defanzivac se vratio na teren.

12' - Nema uzbuđenja od pokušaja veziste crveno-belih. Gosti imaju loptu, ali ne uspevaju da ozbiljnije zaprete.

5' - Prva dobra prilika na utakmici. Šutirao je Mijailović sa nekih 20 metara, no Stanivuković je dobro regaovao i odbio loptu u korner iz koga nije bilo opasnosti po domaće.

1' - Počela je utakmica u Lazarevcu. Zanimljiva scena viđena je na tribinama. Naime, jedan navijač imao je na sebi šal Monaka, tima sa kojim crveno-beli igraju u četvrtak u gostima. Taj meč odlučuje o tome ko nastavlja bitisanje u Evropi i na proleće.

Uoči meča:

Izabranici Miloša Milojevića ulaze u ovaj duel kao veliki favorit, posebno što su u poslednja tri meča ubedljivog slavili protiv današnjeg rivala. Zvezda je od kada je Kolubara ušla u elitni rang našeg fudbala u sva tri meča pobedila Lazarevčane, a ukupna gol razlika je 15:1.

Jedini meč odigran van stadiona "Rajko Mitić", prošle sezone šampion Srbije dobio je sa ubedljivih 7:1, potom je na "Marakani" bilo 3:0, a u prvom ovosezonskom okršaju crveno-beli su slavili sa 5:0.

Kolubara u ovaj meč ulazi sa serijom od četiri prvenstvena meča u kojima nije pobedila (tri poraza i remi), ali nema sumnje da će učiniti sve da favoritu pomrsi račune.

Sa druge strane Zvezda u Superligi ima niz od sedam trijumfa i u dobrom raspoloženju dočekuje meč u Lazarevcu.

Strateg Zvezde je odlučio da prvi starter u seniorskoj ekipi bude mladi Jovan Mijatović. Njemu će društvo u srcu napada praviti Aleksandar Pešić.

Šampiona naše zemlje u četvrtak očekuje gostovanje Monaku u 6. kolu Lige Evrope. U tom meču će se odlučivati da li će crveno-beli igrati i na proleće u Evropi.

Sastavi timova:

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković - Janković, Azemović, Bakić, Kočović - Lončar, Sadiković - Đokić, Milojević, Ilić - Kadrić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Dragović, Eraković, Rodić - Mijailović, Kagva - Ben, Ivanić, Mijatović - Pešić.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)