BRUKA I SRAMOTA MILOJKA PANTIĆA: Sveti Sava nije bio Srbin, a Vuk Karadžić je laž (VIDEO)

Novosti online

31. 01. 2023. u 13:37

BIO je sinonim za sportsko novinarstvo, njegovi prenosi sa Zvezdinih mečeva su "poezija", ali ono što radi u poslednje vreme Milojko Pantić je blago rečeno skandalozno.

БРУКА И СРАМОТА МИЛОЈКА ПАНТИЋА: Свети Сава није био Србин, а Вук Караџић је лаж (ВИДЕО)

Milojko Pantić

Koristi svaku priliku da pljuje Srbe, a intervju koji je dao Hrvatima je za rubriku "Verovali ili ne".

Naime, Pantić je rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save za kog je izgovorio da nije bio Srbin!

– Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo "Žitije Stefana Nemanje", tog svog oca – rekao je za hrvatske medije Milojko Pantić i nastavio da pljuje po srpskoj istoriji:

– Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu – sramna je izjava poznatog novinara.

On se tu nije zaustavio već je nastavio i izgovorio da je Vuk Karadžić laž!

– Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – na šta je hrvatski novinar upitao misli li na potkivača?!

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu Filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je ne trepnuvši!

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio – naveo je.

– Znači Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava – završio je skandalozan intervju Milojko Pantić za hrvatske medije.

BONUS VIDEO: STATUA ZA MESIJA:U Mar del Plati osvanuo spomenik kapitenu Argentine u čast titule svetskog šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (69)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju